Švehla najväčším sponzorom slovenského hokeja

Podpisom novátorského kontraktu s Torontom Maple Leafs sa stal Róbert Švehla najväčším sponzorom slovenského hokeja. Zo svojich peňazí, ktoré spolu so svojím agentom Richom Winterom dohodli v rokovaniach s klubom, prispeje do pokladne Dukly Trenčín. V priebehu piatich rokov to bude minimálne 1 250 000 dolárov, čo je viac ako 55 miliónov korún. Maximálne výšky presahujúce 200 miliónov korún znejú v našich klubových pomeroch až neuveriteľne.

Suma bude rásť priamo úmerne Švehlovým výkonom, ako aj sezónam stráveným v drese javorových listov s číslom 67 (vybral si ho podľa roku, kedy Toronto naposledy vyhralo Stanleyho pohár). "Mohol by vydržať aspoň dva roky," povedal úprimne generálny manažér Dukly Ivan Piovarči. Aj vo svojej základnej podobe však robí miliónová podpora z martinského rodáka najväčšieho sponzora slovenského hokeja. Doteraz sa totiž na Slovensku nenašla firma, ktorý by dala na rok klubu alebo reprezentácii za reklamné plnenie viac ako 30 miliónov Sk.

"Niekto musí byť prvý," tvrdí Rich Winter na margo kontraktu, aký ešte nikdy predtým nerealizoval. Predpokladá, že po Švehlovi sa oň budú zaujímať aj ďalší jeho klienti. Medzi adeptami by mohlo byť aj zopár slovenských profesionálov. V zámorí ich hráva dosť. Len najlepší a najváženejší si však môžu dovoliť to, čo Švehla. Bol rozhodnutý ukončiť svoju kariéru, ak by sa mu jeho plán na podporu trenčianskeho hokeja zrealizovať nepodarilo. Svojou tvrdohlavosťou a ochotou prísť v prípade neúspešných rokovaní nielen o peniaze, ale aj o kariéru, urobil pre slovenský hokej veľkú vec.

Čo kúpite za 55 mil. Sk

1 malý hokejový štadión

6 luxusných jácht

Oceannis Clipper

11 domov na Slovensku

157 automobilov Škoda Fabia

366 dvojtýždňových dovoleniek na Havaji s rodinou

18333 hokejok Easton

JÁN BEDNARIČ, PRAVDA

obsah | svět - svet