Gymnastka Šikulová získala stříbro ve Světovém poháru

Šestnáctiletá sportovní gymnastka Jana Šikulová obsadila druhé místo v závodu Světového poháru ve Stuttgartu. Ve cvičení na bradlech byla v sobotním finále lepší jen Ruska Ludmila Ježovová. V neděli navíc česká reprezentantka útočila na třetí místo na kladině.

Mezi medailistky se Šikulová probojovala již začátkem listopadu v Glasgowě, kde byla třetí. Stupně vítězů v sobotu jen těsně unikly Martinu Konečnému na přeskoku. Český reprezentant, jehož specialitou je hrazda, obsadil čtvrté místo. "Jana odvedla ve finále skvělý výkon a v závěru roku jen potvrdila, že na bradlech se po olympijských hrách zařadila do absolutní světové špičky," řekl ČTK trenér české gymnastky Stanislav Vyzina.

V nedělním finálovém cvičení na kladině skončila Šikulová čtvrtá. Od bronzu ji přitom dělilo jen patnáct setin bodu. Z vítězství se radovala Rumunka Eremiaová o pouhých 25 tisícin bodu před Ruskou Ježovovou, jež jako jediná dokázala v sobotu Šikulovou na bradlech porazit.

Ve finále soutěže v prostných obsadil v neděli David Vyoral šestou pozici. V superfinále, v němž se v každé disciplíně utkají vždy dva nejlepší cvičenci, si to rozdali Rumun Razvan s domácím Hambünchenem a oba dostali shodnou známku. Díky lepšímu hodnocení z předchozí části vyhrál Němec.

(r)

obsah | svět - svet