V rallye končí octavia - spolehlivý, ale dlouhý vůz

Před 4,5 lety při premiéře i o víkendu při loučení vozy Octavia podnik mistrovství světa nedojely. I tak je jejich éra hodnocena úspěšně.

Společných večeří nebylo málo. Jimi se tým Škoda Motorsport zpravidla odměňoval, když octavie úspěšně dokončily podnik šampionátu v rallye. Tradice by měla pokračovat. Jenže už ne po vystoupení "oktávek". Ty minulý víkend na Kypru jely svou poslední světovou rallye. Od příštího podniku, červencové rallye v Německu, je nahradí Fabia WRC.

"Na octavii budu vzpomínat jen v dobrém, byl to velmi spolehlivý vůz," řekl na Kypru novinářům pilot Toni Gardemeister. On i druhý tovární jezdec Didier Auriol sice z Kyperské rallye odstoupili, ale předtím alespoň jeden vůz dokončil dvaadvacet podniků v seriálu mistrovství světa v řadě. Od debutu v Monte Carlu 1999 zvládly octavie celkem 48 nejprestižnějších rallye a v nich 111 jednotlivých vystoupení. Právě na premiéru vzpomíná šéf týmu Pavel Janeba jako na nejčernější chvíli celé éry. Oba sledované vozy tam skončily v úvodním prologu.

"Bylo to fiasko," přiznává Janeba. "Bylo mi líto lidí, kteří kvůli přípravě auta několik nocí nespali." Nejsvětlejší okamžik přišel v roce 2001 při Rallye Safari v Keni, kde octavie vedená německým jezdcem Arminem Schwarzem skončila třetí, což byl pro vůz historický úspěch.

"Právě na náročné Rallye Safari se projevilo, že octavie byly vozy, které stavěly hodně na spolehlivosti a funkčnosti," chválí Roman Kresta, jeden z jedenácti jezdců, kteří se ve voze v mistrovství světa objevili. "Slabinou naopak bylo rozložení váhy a velikost auta, i proto je nasazení kratších fabií krokem dopředu."

Na octavie se bude vždy pamatovat jako na průkopníky. Právě s nimi Škoda vstoupila plnohodnotně do šampionátu s vozem, jenž má pohon na čtyři kola. "Na oktávkách jsme se v podstatě vyučili," shrnuje Janeba.

FILIP SAIVER

obsah | svět - svet