Česká módní návrhářka tvoří pro německou elitu

Hana Havelková míří s posledním modelem večerních šatů na tradiční ples Německé hospodářské komory do Frankfurtu. V rámci něj se každý rok vyhlašuje soutěž pro návrháře a designéry - letos téma odráží blížící se mistrovství světa ve fotbale.

Havelková, která prodává své modely v Praze a v Hamburku, soutěž už před třemi lety jednou vyhrála. Tuto sobotu se o to jako jediná z Česka pokusí v konkurenci 150 dalších designérů. "Je to prestižní událost, na ples chodí šéfové firem, průmyslníci, sportovci i politici," říká. Z vítězství v roce 2003 si odnesla nejen finanční odměnu. "Rozšířila se mi i německá klientela," dodává.

Havelková, která se specializuje na návrhy večerních šatů, představila svůj fotbalový model včera. Lesklé splývavé šaty už čekají jen na ozdobný detail v kulatém výstřihu na boku, který připomene tvar fotbalového míče. Partnerem plesu je firma Škoda Auto, pro niž Havelková v Česku i v Německu navrhuje doprovodné módní přehlídky na autosalonech. Letos šije i 36 večerních šatů pro finalistky Miss ČR.

(kk)

obsah | svět - svet