Cyklokrosař Mlynář opět zabodoval v SP

Český cyklokrosař Zdeněk Mlynář si dnes znovu vyjel stupně vítězů v závodu Světového poháru v Miláně. Vítěz úvodního podniku seriálu z belgického Petegemu tentokrát skončil třetí, nestačil pouze na belgické duo Sven Nijs, Ben Berden.

Petr Dlask, druhý muž z nedělního závodu SP ve Wetzikonu, dojel na páté pozici, Vladimír Kyzivát skončil dvanáctý.

Vedoucí muž světového žebříčku Nijs si připsal už třetí vítězství v této sezoně Světového poháru. Rozhodl o něm suverénním nástupem v závěru. Za Belgičanem pak spurtovala o konečné umístění skupinka šesti závodníků včetně Mlynáře a Dlaska.

Mezi oba Čechy se ještě vklínil na čtvrtém místě další ze zástupců cyklokrosové velmoci Erwin Vervecken. "Dlask by si také zasloužil být na bedně, velkou část závodu odtáhl. Ale i tak je to super výsledek," řekl reprezentační trenér Petr Klouček.

Okruh v Miláně čeští reprezentanti neznali, suchá a rychlá trať v parku jim ale nakonec vyhovovala. Podle Kloučka nehrála roli ani únava z nedělního závodu. "Bylo to pro všechny stejné," dodal trenér.

Čeští cyklokrosaři tak opět potvrdili výbornou formu před blížícím se mistrovství světa, který se pojede poslední lednovou neděli v St. Wendelu v Německu. Z šesti závodů SP byli Kloučkovi svěřenci čtyřikrát na stupních vítězů: Mlynářův triumf z Petegemu zopakoval v Táboře Kamil Ausbuher a po Dlaskově stříbru dnes přišel další Mlynářův úspěch.

LIDOVKY

obsah | svět - svet