Moravcová triumfovala v Mare Nostrum

Slovenská plavecká jednotka Martina Moravcová triumfovala vo svojom záverečnom vystúpení na prestížnej plaveckej sérii Mare Nostrum 2003, keď vo francúzskom Canet zvíťazila na 100 m motýlik výkonom 58,11.

Zásluhou kvalitného času sa stala o dva body celkovou víťazkou prestížnej série pred Rakúšankou Mirnou Jukičovou. Pretrhla tak trojročnú víťaznú sériu Ukrajinca Denisa Silantieva. Moravcová sa stala prvou ženskou víťazkou Mare Nostrum. V prvom ročníku zvíťazil v roku 1999 Austrálčan Michael Klim, po ktorom prišiel rad na tri triumfy Ukrajinca Silantieva. Za víťazstvo dostala Moravcová prémiu 7000 eur.

Pre odchovankyňu piešťanského plávania je čas na motýlkarskej stovke najlepší tohtoročný výkon na trati, na ktorej získala v Sydney striebornú olympijskú medailu. Päťnásobná najlepšia športovkyňa Slovenska zlepšila o 15 stotín sekundy svoj vlastný minuloročný rekord podujatia. Za dva roky starým rekordným výkonom plaveckej série Mare Nostrum Holanďanky Inge de Bruijnovej z Monaka zaostala rovnako o 15 stotín sekundy.

"Po štyroch náročných pretekoch som spokojná. Môžem povedať, že som sa celkom dobre rozbehla. Aj pocitovo sa to v bazéne postupne zlepšovalo. Nedá sa vyzdvihnúť žiaden z mojich štartov. Uspokojili ma všetky disciplíny, v ktorých som sa predstavila," povedala Martina Moravcová, ktorá pokračovala: "Už v pondelok odchádzam do slovinskej Radovlice, kde sa budem pripravovať až do šampionátu v Barcelone. Absolvujem tam aj jedny preteky. Pod vedením Steva Collinsa tam budeme trénovať spoločne s Alenkou Kejžarovou, Martinou Hrdinovou a jednou našou spolužiačkou z JAR. Mala prísť aj Flavia Rigamontiová, ale utrpela zlomeninu a bude musieť vypustiť aj MS."

Slovenská plavecká jednotka je už teraz rozhodnutá aké disciplíny bude plávať v Barcelone. V jej nabitom programe by nemala určite chýbať motýlkarska stovka a 50, 100 a 200 m voľným spôsobom.

PRAVDA

obsah | svět - svet