Česká kráska zvítězila v Miss World

Nejkrásnější dívkou světa je z České republiky narozená na Slovensku v Trnavě. Osmnáctiletá Taťána Kuchařová se stala první Češkou, která zvítězila v nejprestižnější světové soutěži krásy Miss World. Obdiv našla blonďatá studentka z Opočna na Rychnovsku u porotců, polských médií i veřejnosti. Úsměvy rozdávala Kuchařová po celou dobu konání dvouhodinového finálového večera i po jeho skončení.

Druhé místo v klání o nejkrásnější dívku světa obsadila Miss Rumunska Ioana Valentina Boitorová a třetí skončila Australanka Sabrina Houssamiová. Trůn nejkrásnější ženy světa předala Češce Islanďanka Unnur Birnaová, která loni zvítězila v Číně.

Půvabná světlovláska z České republiky sklízela v Polsku podporu fanoušků od chvíle, kdy do země přijela. Oblíbili si ji polští novináři, podpisy si žádali lidé na ulicích i v obchodech. Slovy jako "sexy žena" a "sympatická dívka" pak komentovali vystoupení české krásky diváci v průběhu finále. Kuchařové fandila v bitvě o korunku také Miss Slovenska Magdaléna Šebestová, která se do užšího výběru neprobojovala, a také prezident soutěže Miss ČR Miloš Zapletal.

"Nikomu v minulosti jsem tolik nevěřil jako Taťáně. Za každých okolností se chová noblesně, tím zřejmě porotu, která dívky sledovala celý měsíc, zaujala," řekl.

Nezapomenutelný zážitek

"Je to pro mne nezapomenutelný a jeden z nejkrásnějších okamžiků v životě," řekla Taťána Kuchařová v exkluzivním rozhovoru krátce poté, co převzala korunku nejkrásnější dívky planety. "Cítím se skvěle," dodala ještě chvějícím se hlasem osmnáctiletá blondýnka z Opočna na Rychnovsku.

Taťána, která měří 177 centimetrů, předpokládá, že po vítězství v soutěži Miss World se její život od základu změní. "Ale věřím, že to bude změna pozitivní," podotkla. Chtěla by se stát modelkou a hodně cestovat. "Ale hlavně musím dodělat školu," zdůraznila.

Podle prezidenta Miss ČR Zapletala ale bude muset škola zřejmě počkat. "Teď se jí hodně změní život. Stráví rok cestami - hlavně charitativními. Bude cestovat po celém světě, bude se setkávat s politiky a čeká ji sláva. Věřím, že se zařadí mezi ty, kteří proslavují Českou republiku," řekl.

V absolutní vítězství Češky v soutěží Miss World prý nedoufal. "Čekal jsem ale, že Taťána bude mít úspěch, protože kromě toho, že je opravdu krásná, tak je krásná i zevnitř. Její duše je zajímavá a je to vidět na ní na celé, jak se chová, jaká je osobnost, jak hovoří, co dělá, čím se zabývá. Není to náhoda, že vyhrála," poznamenal.

Kuchařová se domnívá, že mezinárodní porotu zaujala především tím, že byla přirozená. Velkou předností prý byla také dobrá znalost angličtiny. "Mohla jsem si povídat s porotci, lidmi kolem soutěže a také s ostatními dívkami," prozradila.

LIDOVKY.CZ, ČTK

obsah | svět - svet