Hilgertová potvrdila zlatem svou předolympijskou formu

Svou formu před blížícími se Olympijskými hrami v Aténách potvrdila česká kajakářka Štěpánka Hilgertová. Olympijská vítězka ze Sydney vyhrála na Světovém poháru v německém Augsburgu závod kajakářek. Česká závodnice orazila domácí Mandy Planertovou. Dařilo se i další české slalomářce Marcele Sadilové, která skončila třetí.

Hilgertová díky bezchybné semifinálové jízdě nastupovala do finále z vedoucí pozice. Ve finále se mezi brankami propletla bez jediného doteku, a přestože měla o něco horší čas než Planertová, v součtu obou jízd před ní s náskokem 0,59 vteřiny uhájila vedení.

Sadilová, která se na rozdíl od dvojnásobné olympijské šampionky Hilgertové a Ireny Pavelkové nedostala do českého výběru pro Atény, na vedoucí duo výrazně ztrácela. Po semifinále byla sice hned za Hilgertovou, ve finále ale s dvěma trestnými sekundami zajela až šestý čas a na úspěšnější krajanku ztratila téměř pět vteřin. Pavelková skončila už v semifinále a obsadila 21. místo.

V závodu kanoistů se prosadili domácí závodníci. Díky nejlepším časům v semifinále i ve finále vyhrál Stefan Pfannmöller, druhý s více než pětivteřinovou ztrátou skončil Nico Bettge. Čeští reprezentanti při neúčasti olympionika Tomáše Indrucha zůstali před branami finále. Nejlepší z nich Stanislav Ježek obsadil dvanáctou příčku.

(mp)

obsah | svět - svet