Slovák medzi pilotmi F1

"Pocit zvládnuť takéto monštrum je fantastický! Aj keď to možno na prvý pohľad vyzerá ako detská hračka, no má hodnotu sedemdesiat až osemdesiat miliónov korún. Z toho sa odvíja aj zodpovednosť pri jazdení, keď rýchlosť prekračuje tristo kilometrov za hodinu," povedal nám len pár hodín po podpise zmluvy s tímom Minardi Jirko Malchárek, ktorý sa pred niekoľkými dňami stal testovacím pilotom najrýchlejších monopostov sveta. Do historických análov sa tak zapísal ako prvý Slovák v kolotoči F1. Ponuka prišla celkom nečakane, počas večere s jedným z blízkych spolupracovníkov Bernieho Ecclestona, šedej eminencie a promotéra pretekov F1. To bolo niekedy na prelome rokov a potom nabrali udalosti rýchly spád.

Vo Webberovom kokpite: Prvú časť roka absolvoval ešte ako testovací jazdec formuly 3000, čo bola nielen dobrá príprava, no aj predpoklad, aby Minardiho ľudia upriamili naňho pozornosť. Netají, že dôležitú úlohu pri tom zohrali aj jeho telesné parametre - váha 83 kilogramov a výška 189 centimetrov. Je totiž známe, že jazdci F1 nepatria vzrastom medzi velikánov, sú spravidla subtílnejší ako Jirko. Až na Marka Webbera - momentálnu Minardiho tímovú jednotku. "Tá zhoda ich postáv im vyhovovala," spomína Malchárkov manažér Martin Hoffman. "Hodil sa ideálne na testovanie špeciálnych častí Webberovho vozu, najmä aerodynamiky."

Po Jirkovej skúšobnej jazde v monoposte tímoví inžinieri prikývli hlavou a Gian Carlo Minardi pred niekoľkými dňami v talianskom mestečku Faenza podpísal kontrakt. "Chystal som sa na tento moment veľmi dlho a v mojej kariére som mal často, ako sa hovorí, 'nôž na krku', takže o pocite nervozity, či nebodaj roztrasených kolenách, sa iste hovoriť nedá. Navyše, to nie je dobrý spoločník na absolútnu sústredenosť, ktorú som pri tom potreboval," spomína. "Prevažoval skôr pocit radosti a spokojnosti, že mi všetci dôverujú a že ma do monopostu posadili. Lebo špičkový motoristický svet nie je až taký veľký, predstavuje ho pár desiatok jazdcov."

Ide o peniaze: O ambíciách postaviť sa na štartovaciu čiaru hovoriť nechce, pretože na to nestačí mať iba výkonnosť, ale aj bohaté sponzorské zázemie. Okrem toho v zmluve o tom nie je ani zmienka a je známe, že sa tak stáva iba vtedy, keď tím postihne vážna havária a niektorého z jazdcov treba rýchlo nahradiť. V jeho prípade by muselo ísť o Webbera, s ktorým sa pozná z pretekov F 3000. "Dajbože, aby takáto situácia nikdy nenastala," komentoval takéto úvahy Jirko Malchárek. "Testovať monopost pre Marka Webbera v podmienkach, ktoré sú tie najprofesionálnejšie, aké si len vie motoristický športovec predstaviť, považujem z hľadiska výkonnosti za rovnocenné."

Aj fyzická náročnosť je porovnateľná, tvrdí. Počas testov zhodí za deň dva-tri kilogramy. "Je to príjemný pocit pracovať s najlepšími odborníkmi, ktorí v motoristickej brandži sú. Pre nich nie je problém, ktorý by nevedeli okamžite vyriešiť. Je to iný svet. V minúte sa rozhoduje o veciach, ktoré by sa inde riešili týždne... Ste obklopený špičkovými ľuďmi, ktorí dokážu aj špičkovo rozmýšľať." Pokiaľ ide o peniaze, Martin Hoffman prízvukuje, že byť testovacím pilotom nie je zárobková činnosť. "Pre väčšinu jazdcov je to vstupenka do F1. Dôkaz, že pilot skutočne dokáže jazdiť s monopostom." Malchárek ešte dodáva, že v jeho prípade zohral úlohu aj fakt, že poslanecký mandát mu neumožňuje poberať akúkoľvek odmenu za testovanie. "Dostal by som sa do rozporu so zákonom a to je aj v zmluve. Najdôležitejšie pre mňa je, že som sa ocitol medzi tými možno tridsiatimi piatimi ľuďmi na svete, ktorí majú šancu oficiálne pilotovať a testovať formulu jeden."

PLUS 7 DNÍ

obsah | svět - svet