Dzurinda predstavuje SR v Japonsku

Premiér Mikuláš Dzurinda v pondelok pricestoval do Japonska na trojdňovú pracovnú návštevu. Cieľom jeho cesty v Tokiu a Osake je prezentácia Slovenska ako dôveryhodnej krajiny na obchodnú spoluprácu.

Leitmotívom Dzurindovej návštevy je získavanie nových pracovných príležitostí pre Slovákov. "Chceme viacej práce s pridanou hodnotou, chceme preniknúť do oblasti hi-tech," povedal premiér a pripomenul, že Japonsko je jednou z najsilnejších ekonomík na svete.

Dzurinda sa stretne s japonským premiérom Džuničirom Koizumim. Chce s ním hovoriť najmä o možnostiach prehĺbenia spolupráce oboch krajín v hospodárskej oblasti. Zavíta tiež do japonského parlamentu, kde ho prijme predsedníčka Hornej komory Čikage Oogi a predseda Dolnej snemovne Johei Kono. Slovenského premiéra čaká tiež rokovanie so zástupcami Japonskej federácie obchodných organizácií Nippon Keindaren.

Dzurindu na jeho ceste sprevádza štátna tajomníčka Ministerstva hospodárstva SR Eva Šimková, poslanec Národnej rady SR a predseda skupiny pre štáty juhovýchodnej Ázie Jirko Malchárek a skupina podnikateľov.

PRAVDA

obsah | svět - svet