Párová čtyřka vylovila z veslařského kanálu medaili

Česká republika získala z olympijských veslařských klání jednu stříbrnou medaili. Postarala se o ni dnes párová čtyřka, která v Aténách předvedla ve všech jízdách perfektní výkony. David Jirka, Jakub Hanák, Tomáš Karas a David Kopřiva ve finále mocně finišovali, na vítěznou posádku Ruska to ale nestačilo. Před závodem se do nich podle předchozích výsledků vkládaly medailové ambice.

Už v rozjížďkách totiž překonali časem 5:40,83 dvanáct let starý olympijský rekord. "Chceme dojet co nejlépe. Vyhrát chtějí všechny lodi," nechtěli před závěrečnou jízdou nic zakřiknout.

Svůj výkon i výsledek mohou zařadit výše než medaili stejné hodnoty z loňského světového šampionátu. V Miláně tehdy překvapili druhým místem za párovou čtyřkou Německa. V lodi seděl ještě Petr Vitásek, ten ale už na olympiádě startoval jako člen čtyřky bez kormidelníka. Kouč Sergej Kruťjakov jej vyměnil za zkušeného Karase. "Měl jsem obavy, aby mi někdo nedával najevo, že jsem ho vystrnadil. Hned mám lepší pocit, když je tu Petr taky," svěřil se v olympijské vesnici Karas.

Výsledky párové čtyřky v předolympijských závodech dodaly českým veslařům potřebné sebevědomí. V Mnichově při závodu Světového poháru byly lepší jen lodě Běloruska a Estonska, stejného umístění dosáhla párová čtyřka i na prestižní regatě v Lucernu. Společně s dalšími olympioniky usedli do osmiveslice během tradičních Primátorek a vyzyvatelům z Ruska nedali šanci.

Ruský kouč, který působil ve své rodné zemi také u národního týmu, v Česku nejprve dělal údržbáře v Račicích. Později se vrátil k trénování. O svých svěřencích Kruťjakov říká: "Je důležité, aby k sobě pasovali charakterově. Každý do toho dává to svoje."

Dvaadvacetiletý veslovod Jirka je hnacím motorem lodi. Nepřipustí žádný konflikt, během závodů určuje tempo a ví, kdy nastoupit soupeřům. Ve volných chvílích si rád zahraje nohejbal. Za ním sedí o rok mladší Hanák, podle ohlasů fanynek nejpřitažlivější veslař. Hecuje sám sebe i ostatní, při plné zátěži mu nedělá problém křičet. Milovník rychlých aut jako jediný nezávodí za pražskou Duklu, ale za Slavii. V sezoně se pečlivě stará o loď, myje ji až dvakrát denně. "Já se s ní tak mazlím," usmívá se.

Devětadvacetiletý Karas je naopak věčným pesimistou. Dříve závodil ve dvojskifu či osmiveslici, v zimě pravidelně proháněl na trenažéru Václava Chalupu. V soukromí jej nejvíc zajímají počítače a horské kolo. Háčka dělal o pět let mladší Kopřiva. Minulý čas je na místě, hned po vystoupení z lodi totiž dnes oznámil, že jel poslední závod. V civilu s brýlemi působí jako moudrý pán, také má jako jediný vystudovanou vysokou školu a mluví třemi jazyky. "Začnu nový život, práce a tak. Budu dělat něco jako finance podniku," řekl veslař. Na nové zaměstnání se těší, místo už má dohodnuté.

S veslováním chtěl Kopřiva skončit už tři roky, nakonec to udělá po olympiádě. "Vyšlo to krásně," usmál se Kopřiva. Díky olympijskému stříbru si navíc přilepšil do začátku civilního života. Všichni členové posádky totiž dostanou od Českého olympijského výboru prémii 750.000 korun, jejich výsledek navíc finančně ohodnotí i vedení Českého veslařského svazu.

MICHAL DOLEŽAL

obsah | svět - svet