Pezinské vinobranie s novým rekordom

Z rekordného počtu 190 vzoriek na tradičnej výstave vín počas pezinského Vinobrania získalo najviac, 92 zo 100-bodového hodnotenia, minuloročné akostné víno Cabernet Sauvignon z VPS Pezinok. Stalo sa šampiónom výstavy v kategórii tiché víno suché červené.

V rovnakej kategórii bielych vín si prevzal cenu šampióna výstavy zástupca trnavskej firmy Víno Mrva&Stanko za Sauvignon, výber z hrozna ročník 2004. Medzi tichými vínami so zvyškovým cukrom nad 4 gramy na liter sa stal šampiónom minuloročný Tramín červený, výber z hrozna od pezinskej spoločnosti Vitis.

"Za ostatných 12 rokov sme mali najviac vzoriek vín zo Slovenska a na budúci rok uvažujeme o účasti zo zahraničia," uviedol riaditeľ spoločnosti Vitis Miloš Ševčík. Podľa neho degustačné komisie boli veľmi prísne a udelili iba šesť zlatých medailí, strieborné získalo 37 vzoriek a bronzové 66. Do súťaže sa zapojili malí, strední a veľkí výrobcovia vína z celého Slovenska. Dnešná verejná degustácia pokračuje v nedeľu na nádvorí Pezinského zámku.

TASR

obsah | Slovenská republika