Trenér Augusta ve Slovanu skončil

Český hokejový kouč Josef Augusta už není trenérem bratislavského Slovanu. Vedení slovenského celku jej dnes odvolalo a na jeho místo jmenovalo Jána Jaška.

Augustovi, který na Slovensko přišel před začátkem letošní sezony a na střídačce nahradil krajana Miloše Říhu, se stala osudnou nedělní domácí prohra s Duklou Trenčín. Úřadující mistři se po ní propadli až na šesté místo tabulky s pasivním skóre.

Slovan navíc v posledních sedmi zápasech nedokázal vyhrát v normální hrací době, pouze v prodloužení porazil Nitru a Zvolen.

"Důvody odvolání byly zcela jasné - neuspokojivý herní projev, výsledky a postavení mužstva v tabulce. Myslím, že trenér Augusta byl na podobný krok již připraven. Je to běžný život, tak jak končí hráči, končí i trenéři," řekl manažer Slovanu Róbert Pukalovič.

Společně s Augustou skončil v týmu i jeho asistent Miroslav Miklošovič, jejich nástupci Jaško s Ivanem Černým vedli již dnešní dopolední trénink. Smlouvu s novou trenérskou dvojicí ale vedení bratislavského klubu, ve kterém působí čeští hráči Libor Barta, Tomáš Němčický, Petr Pavlas a momentálně zraněný Petr Míka, zatím nepodepsalo.

"Je to velká výzva. Momentálně nejsme v nějaké záviděníhodné situaci, ale v mužstvu je skrytý velký potenciál. Mužstvo je zapotřebí zocelit po mentální stránce a posílit o dva, tři hráče," řekl Jaško. Slovan ve snaze získat si zpět důvěru fanoušků zlevnil na prosinec i vstupné na domácí zápasy.

Augusta se stal čtvrtým odvolaným trenérem v letošním ročníku slovenské extraligy. Před ním přišli o místo Jaško, který nedobrovolně opustil střídačku Zvolena, Dušan Gregor (Košice) a Milan Jančuška (Martin).

ČTK

obsah | Slovenská republika