Rekordných 12 000 Sk zaplatil záujemca denný nájom za stánok na Vianočné trhy

Mesto Bratislava dostalo od záujemcu rekordnú ponuku 12 000 Sk za jeden deň pre občerstvovací stánok s grilom počas Vianočných trhov. Majiteľ stánku už aj zaplatil 29-dňový nájom.

"Sama som zvedavá ako to ten podnikateľ utiahne," uviedla pre TASR námestníčka primátora Tatiana Mikušová. Pritom magistrát za takýto stánok určil pre uchádzačov minimálnu cenu 6000, za stánok s darčekmi 1100 a za stánok s občerstvením 3800 Sk na deň.

Komisia podľa ponúk vybrala zo 176 prihlášok 108 nájomcov. Z nich bude 42 gastro stánkov s kapustnicou, cigánskou pečienkou, pečenou klobásou, pagáčmi, vareným vínom, punčom či grogom. Ďalšie predajné komodity predstavujú úžitkové a dekoratívne výrobky z dreva, kože, šúpolia, skla, včelieho vosku a iné suvenírové drobnosti, ktoré dotvárajú vianočnú atmosféru. Na svoje si neprídu záujemcovia o tvrdý alkohol, pivo, textilné výrobky, parfumériu, topánky, elektroniku a podobný spotrebný tovar.

Oproti vlaňajšku sa prihlásilo na stánkový predaj o 17 záujemcov viac. "Najvzdialenejší úspešný uchádzač je z Košíc a celkove sa výrazne zvýšil počet mimobratislavských záujemcov, čo nás veľmi teší," dodala Mikušová. Podľa nej je o tento predaj veľký záujem medzi podnikateľmi, preto rozšírili stánkové priestory na Hlavnom aj Františkánskom námestí. Z troch na päť zvýšili aj počet charitatívnych stánkov za symbolickú korunu. Mesto má už teraz príjem 7,5 milióna Sk za nájom stánkov počas Vianočných trhov 2005, ktoré otvoria v piatok a potrvajú do 23. decembra.

TASR

obsah | Slovenská republika