Smer chce v EP pôsobiť vo frakcii Strana európskych socialistov

Kandidáti na europoslancov za stranu Smer chcú podľa líderky kandidátky Moniky Beňovej obhajovať záujmy slovenských voličov v Európskom parlamente (EP) vo frakcii Strana európskych socialistov, ktorá tam pôsobí už 20 rokov.

Zasadzovať sa budú okrem iného za otvorenie pracovných trhov Európskej únie, rovnocenné postavenie poľnohospodárov a sociálne rozmery reforiem, uviedla Beňová na dnešnom predvolebnom mítingu v Košiciach.

Účastníkov, ktorých prišlo do pešej zóny niekoľko stovák, však viac ako pomery v Európskom parlamente zaujímala naša vnútropolitická a ekonomická situácia. Žiadali napríklad odpoveď na otázku, ako bude strana Smer riešiť "lapsusy vlády Mikuláša Dzurindu". Aj keď predseda strany Robert Fico jednoznačne neodpovedal, informoval, že od roku 2003, kedy vystúpil na mimoriadnej schôdzi parlamentu ku korupcii a klientelizmu, nerobí nič iné, len preberá predvolania na súd. Podľa jeho slov najnovšie žaluje podpredsedníčku strany Beňovú bývalý pokladník "istej politickej strany" Gabriel Palacka a žiada od nej šesť miliónov korún.

"Ten Palacka, ktorý musel kvôli korupcii odísť z funkcie a za odmenu ho poslali do Londýna robiť asistenta bankárovi" - poznamenal Fico. Šéf Smeru oznámil, že ich kandidátka do eurovolieb, na ktorej sú ľudia z SDĽ, SDSS a Strany zelených na Slovensku, je "predzvesťou silnej stredoľavej strany, ktorá pôjde do parlamentných volieb v roku 2006".

(se, som), SME

obsah | Slovenská republika