V Bratislave prepravná novinka

V bratislavských uliciach od dnešného rána premávajú mikrobusy verejnej mestskej dopravy, ktorú zabezpečuje súkromná spoločnosť. Štrnásťmiestne mikrobusy premávajú po stálych trasách a zastavujú kdekoľvek na požiadanie cestujúcich. Uviedla to Tatiana Purdeková, konateľka spoločnosti Citylink, ktorá novú mestskú dopravu prevádzkuje.

Ako ďalej uviedla, mikrobusy zatiaľ premávajú po dvoch trasách - z Hlavnej stanice, cez Nový most k petržalskému obchodnému domu Terno, OD Tesco na Budatínsku a späť, čo zhruba kopíruje trasu autobusu MHD linky číslo 93. Druhá trasa vedie z Ovsišťa k nákupnému centru TPD, po Starom moste na Šafárikovo námestie, z Kamenného námestia na Rajskú ulice a späť.

Cestujúci bez ohľadu na vzdialenosť zaplatia za jednu cestu 25 korún, deti do sedem rokov v sprievode rodiča neplatia. Podľa Purdekovej plánujú zaviesť aj zľavy pre študentov a dôchodcov. Mikrobusy majú nepravidelný dopravný grafikon, jazdia v približne pätnásťminútových intervaloch. V pracovných dňoch premávajú v ranných hodinách od 6:30 do 11:30 a popoludní od 14:00 do 18:00. V soboty budú mikrobusy premávať podľa záujmu občanov, v nedele jazdiť nebudú. Spoločnosť zatiaľ neplánuje zaviesť nočné spoje.

SITA

obsah | Slovenská republika