Najpočúvanejšie je Rádio Slovensko

Najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou na Slovensku je Rádio Slovensko, ktoré má naladené až 23 percent Slovákov. V tesnom závese s 22,1 percenta je druhé Rádio Expres a tretím je Fun Rádio s 9,1-percentnou počúvanosťou.

Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu agentúry FOCUS, ktorá sa prvý marcový týždeň pýtala 1057 respondentov, ktorú z "vymenovaných rozhlasových staníc počúvate najčastejšie". Prieskum sa uskutočnil na objednávku spoločnosti MEDIA SRo.

Štvrtým najpočúvanejším je Rádio Regina (8,7 percenta) a päťku uzatvára Rádio Okey so 6,2 percentnou počúvanosťou. Ďalšie rádiá uviedlo jednotlivo menej než päť percent respondentov.

V druhej časti prieskumu odpovedali občania na otázku: "Ktoré z vymenovaných rozhlasových staníc ste počúvali včera?" Respondenti pri tejto otázke mali možnosť viacerých odpovedí.

Rádio Slovensko si "včera" naladilo 33,3 percenta, Rádio Expres 31,8 percenta a Rádio Regina 18,3 percenta Slovákov. Fun Rádio malo naladené 16,8 percenta občanov SR, Rádio Okey 13,7 percenta a Rádio Východ 7,9 percenta. Deviatku najpočúvanejších rozhlasových staníc uzatvárajú Rádio Lumen (7,4), Rádio Twist (6,7) a Rádio_FM (6,6). Ďalšie rádiá uviedlo jednotlivo menej než štyri percentá respondentov.

TASR

obsah | Slovenská republika