Zaboxujte si do "bastarda" bin Ládina

Postrieľať teroristov s turbanmi na hlavách v ich tábore, či zaboxovať si do tváre bin Ládina - aj takúto zábavu ponúka vynovená stránka slovenského rezortu obrany, ktorá má prilákať mladých ľudí k povolaniu vojaka. Popri získaní informácií, ako sa stať vojenským profesionálom, je sa aj takto možné odreagovať na stránke www.profesionalnaarmada.sk.

V počítačovej hre Vojna proti teroru s anglickým manuálom musí hráč najprv vystrieľať osadenstvo teroristického tábora. Po dolapení bin Ládina ho potom na záver možno päsťami dobiť do tváre ešte predtým, ako je "odovzdaný tribunálu". V pokynoch pre hru je bin Ládin nazvaný ako "hairy bastard" (vlasatý resp. zarastený bastard).

Rezort obrany spustil upravenú verziu svojej internetovej domény vo štvrtok. "Postupná modernizácia internetovej prezentácie ministerstva obrany prichádza v čase vrcholiacich reforiem v ozbrojených silách. Web stránky sú jedným z komunikačných nástrojov, ktorým sa chcú ozbrojené sily čo najviac otvoriť širokej verejnosti," informovalo ministerstvo obrany.

Slovenské ministerstvo obrany dnes popoludní hru Boj proti teroru zo stránky stiahlo. "Stránka nie je v prevádzke ani 24 hodín, ide len o skúšobnú prevádzku, dolaďuje sa a modifikuje podľa reakcií jej návštevníkov," uviedlo v reakcii tlačové oddelenie rezortu obrany.

Súčasťou stránky sú aj odpovede na najčastejšie kladené otázky súvisiace so službou v profesionálnych ozbrojených silách. Možno sa dozvedieť aktuálne informácie o nábore personálu či voľných pracovných miestach.

TASR

obsah | Slovenská republika