V Bratislave štartujú Dni Európy

Hudobné, výtvarné, literárne, filmové, športové a iné podujatia predstavujú veľmi pestrý program Dní Európy v Bratislave, ktoré sa uskutočnia od 1. do 12. mája.

Na námestiach, uliciach, v parkoch, kultúrnych domoch v mestských častiach budú viaceré voľne prístupné aktivity. Do niektorých sa môžu zapojiť všetky vekové kategórie. Takými sú jazda na kolieskových korčuliach či cyklotúra priateľstva cez tri krajiny. V Grassalkovichovej záhrade sú pod záštitou prezidenta Rudolfa Schustera plánované dve rozsiahle charitatívne podujatia - Záhradná slávnosť na podporu UNICEF-u (sobota o 13.00) a druhý ročník stretnutia Bratislava Európe na konto združenia Slovensko bez bariér (nedeľa 11.00 h).

"Protokolárne najvýznamnejším podujatím bude koncert ku Dňu víťazstva na Primaciálnom námestí," povedal iniciátor festivalu Ladislav Snopko (komorný koncert, 8. 5. o 20.00 h). Podľa neho je táto pestrá zmes podujatí venovaná európskym kultúram, čo je v období našej snahy o vstup do Európskej únie prospešným počinom. Koncert ku Dňu víťazstva 8. mája bude venovaný Španielsku, predsedajúcej krajine EÚ, a Cappella Istropolitana uvedie kompozície piatich španielskych autorov.

SME

obsah | Slovenská republika