V slovenských uliciach dnes celonárodná zbierka Deň narcisov

Najväčšia jednodňová verejnoprospešná zbierka Deň narcisov zameraná na boj proti rakovine sa dnes uskutoční vo väčšine slovenských miest. Táto finančná zbierka na pomoc onkologickým pacientom a na získanie prostriedkov umožňujúcich informovať verejnosť o prevencii proti rakovine sa koná už po desiatykrát od roku 1997.

Dobrovoľníci, ktorí budú ľudí oslovovať v uliciach miest, budú mať na sebe biele tričko a na ňom pripnutý veľký žltý narcis s číslom. Príspevky budú od ľudí zbierať do originálnych červených pokladničiek s označením Deň narcisov 2006. Do kampane sa tento rok podľa koordinátora skautov v tejto kampani Martina Benka zapojí 48 skautských zborov a vyše tisícsto skautiek a skautov v 36 mestách a obciach na Slovensku. Každoročne vyzbierajú pre Ligu proti rakovine (LPR) v charitatívnej zbierke a osvetovej kampani počas Dňa narcisov viac ako 1,45 milióna korún. Tento rok môžu pripnúť kvet narcisu 81 400 darcom. Toľko kusov distribuovala Liga proti rakovine, ktorá zbierku organizuje, skautským spoluorganizátorom zbierky.

LPR zorganizovala na dnes v Polus City Center v Bratislave kultúrne podujatie, ktoré bude moderovať Patrik Herman. Vystúpia na ňom Zuzana Smatanová a Robo Papp. Ľudia sa budú môcť zapojiť do súťaže o hlavnú výhru, ktorou je preventívna prehliadka pre štvorčlennú rodinu v Onkologickom ústave Svätej Alžbety v hodnote 32 000. Do zbierky sa možno zapojiť troma spôsobmi. Ľudia môžu prispieť priamo v deň konania zbierky do pokladničiek. Peniaze môžu zaslať aj na účet Dňa narcisov 262 974 0400/1100 alebo zaslaním ľubovoľnej sms na číslo 848 v sieti Orange a T-mobil od 20. marca do 17. apríla.

SITA

obsah | Slovenská republika