Cirkev odmietla mediálnu manipuláciu

Komunikácia Katolíckej cirkvi na Slovensku s médiami sa bude odteraz riadiť novou zásadou - nevyjadrovať sa v prípadoch, keď ide o zjavné hrubé porušovanie etických noriem.

"Hovorca Konferencie biskupov Slovenska (KBS), Tlačová kancelária (TK) KBS alebo kňazi odborníci v jednotlivých oblastiach potvrdzujú ochotu naďalej komunikovať so všetkými médiami a ich pracovníkmi, ku ktorým majú úctu, avšak za predpokladu aspoň minimálneho záujmu hľadať pravdu," píše sa vo vyhlásení, ktoré dnes vydal hovorca KBS Marián Gavenda a riaditeľ TK KBS Jozef Kováčik.

Vyhlásením reagovali na pozvanie do novej relácie TV JOJ Soňa talkshow, kde mali zástupcovia cirkvi diskutovať o interrupciách a celibáte. "Po odvysielaní časti Živím sa svojím telom, kde boli porušené psychologické základy zdravej spoločnosti, sa zástupcovia KBS rozhodli odmietnuť akúkoľvek účasť v tejto relácii. Ak sú intímne oblasti ľudského života manipulované na čisto komerčné ciele, považujú takú reláciu celú za hrubo nemorálnu," uvádza sa vo vyhlásení. Jeho autori ním zároveň vyjadrili plnú podporu pokračujúcej protestnej akcii za prehodnotenie vysielania reality šou VyVolení.

SITA

obsah | Slovenská republika