Najlepším hokejistom opäť Peter Bondra

Na slovenskom hokejovom nebi takmer nič nové - žiaria na ňom stálice. Potvrdila to sobotňajšia slávnosť vyhlásenia výsledkov 6. ročníka ankety Zlatý puk o najlepšieho hokejistu Slovenska uplynulého ročníka.

Z desiatky nominovaných v nej tretí raz zvíťazil Peter Bondra (predtým v roku 1998 a 2002), opora tímu NHL Washington Capitals i slovenskej reprezentácie. Najlepším brankárom sa stal Ján Lašák (Nashville Predators - súperil s Rastislavom Staňom a Pavlom Rybárom), najlepším obrancom Ľubomír Višňovský (v konkurencii Zdena Cháru a Róberta Švehlu) a najlepším útočníkom Žigmund Pálffy (obaja Los Angeles Kings - zdolal Petra Bondru a Miroslava Šatana). Držitelia zlatých pukov z vlaňajška tak obhájili svoje pozície i v tomto roku.

"Keď som videl stav hlasovania, začal som sa potiť. Na slávnosť som prišiel uvoľnene s tým, že si ju vychutnám a na jej konci zagratulujem víťazovi. Na rozdiel do vlaňajška som ani len nepomyslel, že by som mohol vyhrať, nepripravoval som si nijaký príhovor, takže som improvizoval. Vnímam to aj tak, že spoluhráči robia moje výkony lepšími. Úspech ma teší tým viac, že v sále sedela nielen manželka, ale aj dcéra Petra a syn Dávid," povedal celkový víťaz.

Z vlaňajších laureátov už nemohol v kategórii najlepší tréner obhájiť prvenstvo Ján Filc. Po ňom ho získal jeho nástupca v reprezentácii František Hossa.

Najlepších na jednotlivých postoch v 10. ročníku spoznala i slovenská extraliga. Do All Star sa dostal brankár Pavol Rybár, obrancovia Vladimír Vlk (obaja Slovan Bratislava) Juraj Kledrowetz, útočníci Arne Kroták (obaja Košice), Richard Kapuš a Zdeno Cíger (Slovan). Najužitočnejším hráčom extraligy v premiére tejto kategórie zastrešovanej hráčskou asociáciou, sa stal Kroták.

"Ocenenie si vysoko vážim. Ďakujem zaň všetkým mojim spoluhráčom a košickému klubu. Hokej je kolektívna hra a bez spoluhráčov by som cenu nezískal. A ani bez rodiny, na ktorú som pri oficiálnom ďakovaní zabudol," uviedol odchovanec Popradu, ktorý v nadchádzajúcej sezóne oblečie dres Žiliny. Viac - s. 10 a 11 Galéria sezóny 2002/2003

Najlepšia zostava slovenskej extraligy: Pavol RYBÁR - Vladimír VLK, Juraj KLEDROWETZ, Arne KROTÁK, Richard KAPUŠ, Zdeno CÍGER

Najužitočnejší hráč extraligy: Arne KROTÁK

Najlepší hokejista Peter BONDRA

Najlepší brankár Ján LAŠÁK

Najlepší obranca Ľubomír VIŠŇOVSKÝ

Najlepší útočník Žigmund PÁLFFY

Najlepší tréner František HOSSA

PAVOL KOMÁR

obsah | Slovenská republika