Češi za volantem patří k nejhorším v Evropě

Na českých silnicích a dálnicích je dvakrát nebezpečněji než průměrně v Evropské unii - a s příchodem jara provoz i u nás houstne. Dvě třetiny obětí dopravních nehod jsou přitom ti, kdo je nezavinili. V EU jen Řekové a Portugalci jezdí srovnatelně s Čechy, ostatní bezpečněji. Kde hledat příčiny a jak je odstranit?

Statistika hovoří proti nám. Například počty mrtvých ze silnic v poměru k počtu obyvatel mají u nás téměř tragický rozměr. Ve Velké Británii připadá na 100 000 obyvatel 5,8 úmrtí na vozovkách, u nás 14,5. Téměř třikrát více. "Mohlo by se zdát, že u nás počet dopravních nehod klesá, ale bohužel je to jen optický klam. Díky novému systému registrace nehod, kdy se evidují jen ty, při nichž škoda přesáhne 20 tisíc korun, se mnoho karambolů do statistik nedostane. U počtu mrtvých na silnici můžeme pozorovat setrvalou tendenci," řekl Právu Josef Mikulík, ředitel Centra dopravního výzkumu v Brně.

Jízda na červenou je národní sport

Jak se chováme ve společnosti, tak se podle jeho názoru chováme ina silnici. Dokud se nezmění společenské klima, nezmění se ani agresívní chování našich řidičů. "Pokud společnost považuje za cestu k úspěchu v životě dravost, rychlost a individualitu, těžko předpokládat, že na silnicích tomu bude jinak," myslí si Mikulík. I podle předsedy Asociace autoškol ČR Bedřicha Lišky je na českých vozovkách stále větší nekázeň. "Řízení je to poslední, co řidiče zajímá. Vezměte si jen telefonování z mobilů za jízdy, které není povoleno. Skoro nikdo na to nedbá. A přitom to je nejčastější příčina nejrůznějších drobných srážek.

A jízda na červenou? To je u nás pomalu národní sport," tvrdí Liška. Řešením by podle něho bylo, kdyby do ulic mohlo vyrazit více policistů. "Žádný nový zákon nepřiměje řidiče, aby nepředjížděl, kde nemá, a nejezdil rychleji, než je povoleno. Ale každému je jasné, že jakmile řidič spatří policistu, hned se ukázněně zařadí, přibrzdí apod.," řekl Liška a posteskl si i nad tím, že dnes mají policisté velmi omezené možnosti, jak řidiče na místě potrestat. "Dnes vám policista ani nemůže odebrat řidičský průkaz," povzdechl si.

Dvě nebezpečné skupiny

Naopak Václav Špička, sekretář Autoklubu ČR pro bezpečnost silničního provozu, je přesvědčen, že čeští řidiči nepatří obecně k nejhorším na světě. "Je ale fakt, že jsou tu určité skupiny, které z toho vybočují. Jako někteří majitelé rychlých a silných vozů, kteří na rozdíl od situace v zahraničí mají pocit, že je jejich povinností a právem jezdit agresívně. Vyznačují se tím, že přejíždějí koleje, předjíždějí před křižovatkou a podobně. Cítí se nadřazeně. Není pro ně problém zaplatit pokutu," říká Špička.

Druhou skupinou, která rovněž k bezpečí nepřispívá, jsou na českých silnicích majitelé starších vozů, většinou škodovek, starých v průměru 13,6 roku. Ti si svá auta šetří, zvláště přes zimu, navíc většinou patří mezi hůře ekonomicky zajištěné vrstvy, takže šetří i na benzínu a nejezdí tak často. "Když se potom vydají na vozovku, nejsou tak vyježdění a nejezdí plynule. I když samozřejmě existují výjimky," uvedl Špička.

Lepší je přibrzdit

"Naši řidiči jsou stejní jako jinde, jen jde o to, co se komu v které zemi dovolí. Němci jsou doma vzorní řidiči a u nás se chovají neukázněně. Naši pokutu zaplatí eurem v pohodě, a pravděpodobnost jiných sankcí je pro ně u nás velmi nízká," tvrdí dokonce psycholožka Vlasta Rehnová. Na jaře musí být řidič připraven podle jejích slov na kde co. Jaro přináší úlevu, ale někdy například i zradu v počasí. Sváteční jezdci, kteří u nás stále existují, musí řídit dvakrát ostražitěji, než si obnoví správné návyky. Nenebezpečnější je i podle ní na silnicích agresivita. "Ani ne ta agrese, že jdu a někoho praštím, ale ta, že na úkor někoho já, já, já… a nikomu nic neodpustím." Upozornila i na nebezpečné chování řidičů, kteří chtějí druhé vychovávat.

"On je sice v právu, choval se slušně, ale například neuhne tomu, který se chová nepatřičně. To už je také agrese, to, že neustoupí. Nepřibrzdí, nenechá předjet. Projeví se netolerance, takové to nespolupracovat, nikoho nešetřit. Chce dát tomu druhému za vyučenou a přivodí tím kritickou situaci. Pokud mě někdo ohrožuje riskantní jízdou, je lepší ho nechat odjet co nejdál, třeba i přibrzdit, v žádném případě nejít na jeho hrátky, nezačít závodit," varuje psycholožka. Se vstupem do Evropské unie budeme muset respektovat její pravidla a opatření i na silnicích. "Nejedná se jen o závazné legislativní dokumenty, ale i o doporučení EU. To je však ze strany EU jen určitý impuls. Jestli se po vstupu do unie zvýší bezpečnost na českých silnicích, je jen v našich rukou," řekl Právu Josef Mikulík.

(mez, maj, vu), PRÁVO

obsah | publicistika