Test národa: Čech Mádl versus Slovák Markovič

Pro jediný sváteční večer se vrátí "federální" vysílání. Zábavnou soutěž Test národa totiž uvedou zítra v přímém přenosu souběžně televize Nova a Markíza. Soutěž změří úroveň školních znalostí obyvatel Česka a Slovenska na poli literatury, zeměpisu, dějepisu, přírodních věd a umění.

Souboj národů povede sedm týmů: maturanti, učitelé, řemeslníci, blondýny, policisté, školníci a celebrity. Ze známých tváří za Slovensko nastoupí třeba satirik Milan Markovič a modelka Andrea Verešová, v českém týmu se objeví herec Jiří Mádl, zpěvačka Leona Machálková či desetibojař Roman Šebrle. O své "vysvědčení" si mohou zahrát i diváci. V závěru budou vyhlášeni vítězové mezi účastníky klání ve studiu i z řad těch, kdo odpovídali pomocí SMS a internetu.

Diváci se však především dozvědí, zda dopadlo lépe Česko, nebo Slovensko a vedou-li muži, nebo ženy. Televizní testy národa přišly na svět před pěti lety v Holandsku, na Nově se pořad poprvé objevil roku 2003, kdy přilákal k obrazovce bezmála dva a půl milionu lidí.

(spa), MF DNES

obsah | kultura - kultúra