CD Rozprávky pre neposlušné deti pôsobí výchovne už aj v Čechách

Rozprávky pre neposlušné deti, prvotina slovenského autora Dušana Taragela, sa dočkali ďalšej verzie - po trojnásobnom slovenskom vydaní a CD, ktoré interpretovala Oľga Belešová, po českom a poľskom vydaní, teraz vychádzajú vo zvukovej podobe na CD v českej verzii.

Krst CD Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče sa uskutočnil v stredu 7. 6. v pražskej kaviarni Le Pause v Spálenej ulici, krstným otcom bol otec Ani Geislerovej. Prítomný bol aj jej syn Hugo, ktorý sa správal vzorne a nevrieskal.

Aňa Geislerová rozprávky interpretuje veľmi príťažlivým štýlom, v podstate ako neposlušné dievča. Mení hlas podľa charakteru postáv, dokonca občas paroduje aj známych hercov (Jaroslav Vojta a pod.). Dan Fikejz to celé podporil krátkymi hudobnými úryvkami a rôznymi zvukmi, takže takmer každá detská neposlušnosť dostala svoj vlastný zvuk - špáranie sa v nose, pažravosť, a podarilo sa mu to aj pri takých detských zlozvykoch, ako je robenie vecí naopak (v Pohádce o Frantíkovi, který dělal všechno naopak) či smradľavosť.

Aňa Geislerová pred novinármi vyhlásila, že asi najbližšia je jej Rozprávka o Anči, která se nemyla a smrděla, ani nie preto, že by sa v detstve neumývala, ale preto, že mala problémy s učiteľkami.

Na CD sa nachádza desať rozprávok, ktoré urobia radosť nielen deťom, ale aj ich rodičom. Obal vytvoril slovenský výtvarník Jozef Gertli Danglár, ktorý ilustroval aj tlačenú podobu knihy.

BLESKOVKY.SK

obsah | kultura - kultúra