Stretnutie Čechov a Slovákov v Zlíne

Ôsmy ročník česko-slovenského divadelného festivalu Setkání 2003 Stretnutie predstaví od 13. do 17. mája v českom Zlíne devätnásť divadelných noviniek. Šesť slovenských a trinásť českých súborov odohrá predstavenia, ktoré mali premiéru počas divadelnej sezóny 2002/2003.

Organizátori vyberali zo štyridsiatich súborov oboch krajín a Slovensko budú nakoniec reprezentovať Divadlo A. Bagara s inscenáciou Sylvia , Slovenské národné divadlo s Krajčírkami , Divadlo Astorka Korzo '90 so Žltou ľaliou (jej autorom je slovenský režisér a dramatik Silvester Lavrík, ktorý je zároveň umeleckym šéfom Městského divadla v Zlíne), Radošinské naivné divadlo s hrou Ako sme sa hľadali , Trnavské divadlo s Rokom na dedine , ale aj divadlo A. Duchnoviča v Prešove, ktoré v rusínskom jazyku odohrá hru Rovina Tortilla .

Ako každý správny divadelný festival, aj Setkání 2003 Stretnutie bude mať sprievodné akcie a predstavenia. Na uliciach v centre mesta budú mať návštevníci festivalu možnosť vidieť rakúske pouličné divadlo Irrwish , zaujímavou novinkou a zároveň príležitosťou pre budúcich hercov bude päťminútová prezentácia absolventov herectva.

Česko-slovenský festival sa určite ponesie v príjemnej atmosfére a verím, že (divadelné) góly budú tentoraz padať rovnocenne z jednej i z druhej strany.

(tin), NÁRODNÁ OBRODA

obsah | kultura - kultúra