Fotograf Schuster otvoril vlastnú výstavu

Exprezident Rudolf Schuster sa na dôchodku rozhodne nenudí. Bývalý primátor a zakladateľ SOP na staré kolená vymenil politiku za fotoaparát a otvoril v Košiciach výstavu vlastných fotografií z knihy Z mojich najmilších. Zábery vznikli v čase súkromných i exotických pracovných ciest po svete.

Bývalému prezidentovi a "lovcovi anakondy" sa do vystavovania svojich kúskov pôvodne nechcelo. "Presvedčilo ma okolie. Zábery pochádzajú z Brazílie, Číny, USA, Uzbekistanu či Ukrajiny. Samozrejme, nechýbajú ani fotografie zo Slovenska," prezradil stále vitálny Schuster, ktorý občas pre odfotografovanie čo najlepšieho záberu i riskoval.

"Na Aljaške oproti mne išla medvedica s dvoma mláďatami. Naháňal ich medveď, ktorý je schopný aj usmrtiť. Zvieralo mi hrdlo, ale prežil som to," chvastal sa exprezident, ktorý sa len tak niečoho nezľakne. Fotografuje síce digitálnym fotoaparátom, no nevie si vynachváliť klasiku. "Diapozitívy a čiernobiela technika sú oveľa lepšie," dodal. Výstavu, ktorá je sprístupnená až do konca decembra, otvoril známy fotograf Karol Kállay.

NOVÝ ČAS

obsah | kultura - kultúra