Marika Gombitová se vrací

Marika Gombitová, jedna z nejznámějších slovenských zpěvaček, se vrací na scénu. Desetiletou přestávku, které předcházela autohavárie v roce 1980 a upoutání na pojízdné křeslo, má ukončit její duet s Miroslavem Žbirkou.

Píseň Tajnosľubná, která zazní na Žbirkově chystaném albu, zpěvačka natočila ve svém bratislavském bytě, upraveném přechodně pro nahrávání. "Marika se předvedla ve skvělé formě. Tím, že nevystupuje na koncertech, má zcela dokonalý hlas. Je vidět, že na sobě stále pracuje. Okouzlila mě stejně jako před mnoha lety, když jsem ji slyšel poprvé," dodal Žbirka. "Byla stoprocentně připravená a za půl hodiny nazpívala šest verzí písničky bez jediné chybičky," dodal textař Gombitové Kamil Peteraj. Společně se Žbirkou prý Gombitovou dva týdny přemlouvali, aby opět vzala do rukou mikrofon a zpívala. Nejdříve jí poslali demonahrávky, které se jí patrně zalíbily natolik, že se rozhodla nabídku svých dlouholetých přátel přijmout.

Gombitová, která kdysi zářila spolu se Žbirkou v kapele Modus, chystá prý také také vánoční písničku. Podle listu Nový čas zazní její hlas rovněž na chystaném albu Vaša Patejdla s výběrem hitů z muzikálu Adam Šangala.

ČTK

obsah | kultura - kultúra