Vystoupení Dua Jan a Jiří Klapka

Hudebníci Jan a Jiří Klapka vystoupili na kulturním večeru v Káhiře, na Francouzské univerzitě, v Alexandria Center of Arts a na Evropském bazaru. Egypt navštívili díky finančnímu daru poskytnutému Ministerstvem zahraničních věcí ČR Spolku českých žen v Egyptě.

Spolek českých žen ve spolupráci s Velvyslanectvím ČR v Káhiře pozval díky finančnímu daru Odboru krajanských a kulturních vztahů MZV ČR k vystoupení v Egyptě Duo Jan a Jiří Klapka. Otec a syn Klapkové uvedli na prvním večeru v Egyptském centru pro mezinárodní kulturní spolupráci v Káhiře v doprovodu kytary pásmo českých lidových písní a ve druhé části večera vánoční koledy.

Před koncertem poskytli interview televiznímu kanálu Nile TV Tanwir velvyslanec J. Karfík, předsedkyně Spolku českých žen Anna Janků a oba hudebníci. Televize pořídila záznam části koncertu. Vedle tituláře a diplomatů velvyslanectví se večera zúčastnili studenti a vyučující Univerzity Ain Šams, kde se na Fakultě jazyků vyučuje čeština, krajané, egyptská komunita a diplomaté Rumunska a Izraele. Po skončení se konal koktejl.

Hudebníci se dále představili na Francouzské univerzitě a v Alexandrii, kde je čekal večer v kulturním centru. Svůj pobyt uzavřeli vystoupením na Evropském bazaru pravidelně konaném v káhirském hotelu Nile Hilton.

VELVYSLANECTVÍ ČR V EGYPTĚ

obsah | kultura - kultúra