Emil Horváth oslávi 60

Hoci mu roky pribúdajú, on je stále mladší - Emil Horváth, mladší! Tento populárny divadelný a filmový herec, režisér a pedagóg v jednej osobe bude mať v sobotu šesťdesiatku.

Ako oslávi svoje životné jubileum? Samozrejme prácou! Oslávenec sa rozhodol pre bláznivú divadelnú komédiu Chrobák v hlave, ktorú v piatok uvedie bratislavské Divadlo P. O. Hviezdoslava a jubilant v nej stvárňuje hlavnú postavu Victora Emmanuela. "Je to výborné predstavenie a svojím spôsobom fenomén. Hrá sa nepretržite už 16 rokov a je stále vypredané. V tejto hre som najdlhšie účinkoval počas mojej kariéry," vysvetľuje výber predstavenia oslávenec.

A hoci je Emil Horváth dušou i srdcom herec, dokonca z hereckej rodiny aj pochádza, pôvodne chcel byť lekárom. "Keď som končil gymnázium, mohli sme si podať prihlášky na tri vysoké školy. Herectvo bolo až na poslednom mieste. Prvá bola medicína," spomína s úsmevom a dodáva: "Keďže talentovky na herectvo predchádzali prijímačkám na medicínu, rozhodla moja lenivosť." Emil Horváth je teda skvelým príkladom toho, že aj lenivému sa môže zeleniť...

NOVÝ ČAS

obsah | kultura - kultúra