Haverlovi spievalo k jubileu celé hľadisko i kolegovia z Hello, Dolly

Herec Leopold Haverl, ktorý dnes oslavuje okrúhle 70. narodeniny, dostal v stredu večer od svojich kolegov z muzikálu Hello, Dolly. narodeninové prekvapenie ako sa patrí. Okrem veľkolepého potlesku, záplavy kvetov, či "tekutých pozorností" mu počas klaňačky na Novej scéne zaspievali text piesne Hello, Dolly špeciálne upravený na Hello, Hafi!

Známy slovenský herec, ktorého priatelia oslovujú Hafi, nevychádzal z údivu a ešte na scéne poriadne zatrepal jedným zo svojich narodeninových šampanských. "Strašne ma prekvapili. To sú najkrajšie chvíle v živote. Nemal som o tom ani poňatia a bolo to o to krajšie," povedal bezprostredne po gratuláciách Haverl, ktorému po špeciálnom songu spievalo Happy Birthday celé hľadisko. Aj narodeninový deň strávi herec pracovne. "Pracoval som včera, pracujem dnes a budem aj zajtra. Je to ale úplne v pohode. Pracujem, teda som," konštatoval.

Haverl začínal svoju hereckú dráhu po absolvovaním štúdia na Štátnom konzervatóriu v Bratislave v roku 1954. Nezabudnuteľnou sa napríklad stala jeho úloha Rozprávač v kultovom jánošíkovskom Na skle maľované, či postava kantora Cyra v Pokuse o lietanie. Z bohatej filmografie Leopolda Haverla je nemožné nespomenúť televízne projekty Prípad jasnovidca Hanussena, Hájnikovu ženu, Straty a nálezy, Povstaleckú históriu, Život bez konca, Adama Šangalu, či seriál Rodinné tajomstvá. Najnovšou divadelnou premiérou jubilanta bola pred pár dňami premiéra spomínaného muzikálu Hello, Dolly!, kde hrá postavu Horacia Vanderfeldera.

TASR

obsah | kultura - kultúra