Gott je nejžádanějším umělcem v Německu

Karel Gott v pátek převzal Zlatý mikrofon a byl tak vyhlášen nejžádanějším umělcem roku v Německu. Rozhodli o tom zástupci německých firem a uměleckých agentur sdružených kolem časopisu Künstler Magazine. Cenu Gott získal již v roce 1991.

Karel gott před nedávnem v Německu vydal novou desku s názvem Ich hab gelernt zu lieben. Podíleli se na ní kromě známého německého skladatele Hermanna Weindorfa i čeští autoři. Petr a Pavel Ormovi napsali Gottovi dvě písně speciálně pro německé publikum. Autorem textů je tradičně Gottův dvorní textař pro Německo Filip Albrecht. Autor textů Právu řekl: "Po velkém úspěchu Karlova hitu Jede Nacht před dvěma lety jsme si nechali dostatek času, aby nová deska byla žánrově co nejširší a zajímavá i pro mladší publikum. Myslím, že některé nové písně se určitě objeví i v české verzi."

Deska vznikala více než rok a připravovala se převážně v Praze, což je také důvod, proč se na repertoáru podíleli čeští skladatelé. "Pro nás neobvyklá spolupráce s českými skladateli představovala zajímavou zkušenost. Zejména pro budoucnost je to zajímavá myšlenka na mezinárodní kooperaci." uvedl Filip Albrecht

MF DNES

obsah | kultura - kultúra