Gašparovič predstavil svoju knihu politických esejí

Knihu politických a štátoprávnych esejí a úvah pod názvom Myslím národne, cítim sociálne včera predstavil verejnosti slovenský prezident Ivan Gašparovič. "Je to malá úvaha na zamyslenie, ktorá aj prezidentovi môže pomáhať, ak dostane odpoveď na niektoré otázky," povedal autor knihy Gašparovič pri jej prezentácii Dialóg a obnovenie dôvery medzi politikmi a občanmi považuje hlava štátu za hlavný motív, ktorý ho viedol k napísaniu publikácie.

Zbierku úvah vydalo podľa hovorcu prezidenta Mareka Trubača Vydavateľstvo Matice slovenskej v náklade 5000 kusov pre potreby kancelárie prezidenta a do tritisíc kusov pre voľný predaj.

Publikácia svojím názvom kopíruje krédo, pod ktorým Gašparovič viedol kampaň pred prezidentskými voľbami. V súčasnosti je heslo Myslíme národne, cítime sociálne jedným z hesiel, pod ktorými vedie kampaň pred parlamentnými voľbami Hnutie za demokraciu (HZD). Prezident sa však zneužitia knihy v kampani neobáva. "Ak by som to ponúkol jednej politickej strane, potom áno, ale ponuku majú všetky, takže každý, kto sa v nej bude vidieť, môže o nej hovoriť, môže s ňou polemizovať."

TASR

obsah | kultura - kultúra