Celosvetový záujem o slovenský dokument Depeche Mode

Prvý slovenský dokumentárny film o hudobnej legende Depeche Mode s názvom Depeche Mode - 25 rokov vernosti a oddanosti sa už rozpredal.

V dokumente Romana Šusteka vystupuje aj niekoľko známych osobností - fanúšikov skupiny, medzi ktorými je aj hovorca prezidenta Slovenskej republiky Marek Trubač. Šustek od neho dokonca dostal aj blahoprajný list, v ktorom mu Trubač blahoželal k úspešnému dokončeniu jedinečného dokumentu.

"Pozorne som sledoval jeho vývoj aj peripetie so stratenými dátami a preto som rád, že je to všetko v poriadku. Upútavky sú vynikajúce a musím uznať, že naozaj profesionálne spracované," napísal Trubač režisérovi. Hovorca prezidenta verí, že dokument zaregistrujú aj členovia formácie.

Jeho predpredaj prostredníctvom internetu predbehol všetky očakávania a za 34 hodín sa vypredal. Objednávky naň prichádzali zo Spojených štátov, Veľkej Británie, Nemecka, Portugalska, Švédska, Maďarska, Poľska a samozrejme z Čiech a Slovenska. Na DVD nosičoch vyjde dokument v limitovanej edícii tristo kusov v máji tohto roku. Viac informácií môžu fanúšikovia kapely získať na slovenských internetových stránkach o Depeche Mode.

SITA

obsah | kultura - kultúra