Česko-slovenský" Depeche Mode

Prerobené verzie 15 hitov legendárnej britskej hudobnej skupiny Depeche Mode sa rozhodli nahrať a vydať na platni predstavitelia viacerých českých a slovenských kapiel spolu s DJ-mi a spevákmi. Album s názvom Some Great Celebration by sa mal na hudobnom trhu objaviť 11. marca.

Kolekcia obsahuje viaceré hity ( Somebody , Policy Of Truth , People Are People , I Feel You či Dream On ), vďaka ktorým sa Depeche Mode stali na konci 80. a začiatkom 90. rokov jednou z najuznávanejších svetových elektronických skupín. Dátum vydania platne nie je náhodný, pretože práve 11. marca pred 15 rokmi koncertovali Depeche Mode prvýkrát v bývalom Česko-Slovensku.

Spomedzi slovenských hudobníkov sa na vzniku tohto projektu podieľala skupina TC Lemons, Lakeside Church, The Pathfinder, Strange Day, No Name, Desire, Škwor a ďalšie. O zvukovú podobu kompilácie sa postaral člen kultovej českej formácie Oceán Dušan Vozáry.

Oficiálna prezentácia albumu spojená s jeho krstom sa uskutoční 21. júna v pražskom klube Hviezda. Podobná akcia sa uskutoční aj v Bratislave 17. mája v priestoroch IC Klubu. Jej súčasťou bude vystúpenie TC Lemons spolu s hosťami z Česka a predstavenie aktuálnych sólových albumov dvoch členov skupiny Depeche Mode Martina Goreho a Davida Gahana spojené s veľkoplošnou obrazovou projekciou.

NÁRODNÁ OBRODA

obsah | kultura - kultúra