Český rozhlas přichystal stanici pro mladé - Rádio Wave

Veřejnoprávní Český rozhlas (ČRo) hodlá rozšířit počet svých rádiových stanic. Po ČRo 1 - Radiožurnálu, ČRo 2 - Praha, ČRo 3 - Vltava, Regině, ČRo 6 a ČRo 7 - Rádio Praha by měla nyní rozšířit jejich počet stanice pro mladé - Rádio Wave. Na vlně moderní hudby by tedy podle ČRo měli brouzdat hlavně teenageři.

ČRo 4 - Rádio Wave by mělo začít vysílat pravděpodobně v pátek 13. ledna. ČRo tak rozšíří počet nových programů budovaných v souvislosti s nástupem digitálního vysílání na čtyři.

Šéfredaktorem stanice se stane Ladislav Lindner-Kylar, dramaturgyní Markéta Pešková. Moderátorských mikrofonů se na Rádiu Wave chopí mimo jiné i aktivní hudebníci, například zpěvák Kay Buriánek ze skupiny Sunshine, zpěvák, kytarista a klávesista Jakub Johánek z formace 100°C nebo bubeník kapely Clou, který se označuje jménem Rae.

Český rozhlas připravoval stanici pro mladé posluchače dlouhodobě, překážkou v minulosti byl hlavně omezený počet analogových kmitočtů umožňujících vysílat celoplošně. Veřejnoprávní médium chce zaplnit volný prostor, když cílovou skupinou pro Rádio Wave bude dorůstající generace.

Nejposlouchanější stanicí Českého rozhlasu je Radiožurnál, jenž s úspěchem konkuruje komerčním stanicím jako Frekvence 1, Rádio Impuls či Evropa 2. Radiožurnál bez potíží patří mezi trojici nejposlouchanějších českých stanic, přesto mu někteří lidé vyčítají konzervativnost.

NOVINKY, ČTK

obsah | kultura - kultúra