Hvězdou Colours of Ostrava funkový George Clinton

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava se letos uskuteční 8. až 10. července v areálech výstaviště Černá louka a Slezskomoravský hrad v severomoravské metropoli. Během tří dnů vystoupí přes 100 kapel a DJů včetně 20členného souboru funkového George Clintona.

Jak oznámila festivalová dramaturgyně Zlata Holušová, k největším lákadlům bude patřit tři a půl hodiny dlouhé vystoupení otce funku George Clintona s dvacetičlenným doprovodným týmem Parliament/Funkadelic. "Přivezeme také vynikající portugalskou zpěvačku Marizu, hvězdnou trojici britské etno-taneční scény Asian Dub Foundation, Fun-Da-Mental a Transglobal Underground, klezmerovou skupinu The Klezmatics, britské Alabama 3 a další." Chybět nebude a ni na Grammy nominovaný kubánský Septeto nacional a makedonská dechovka Kočani Orkestar. V Ostravě se setkají také držitelé prestižních cen BBC World Music Award. Kromě zmiňované Marizy se tímto oceněním pyšní i senegalští hip hopeři Daara J či zpěvačka z Tuvy Sainkho Namtchylak a Farlanders.

České kapely a řada novinek

Chybět nebudu české kapely. Čechomor, který vydává nové album, si pozval jako hosty ke společnému vystoupení právě Farlanders. Dále zahrají Sunshine, Monkey Business, Ohm Square, Kryštof, Miro Žbirka, Dan Bárta, Umakart a Marián Varga.

Novinkami letošního ročníku budou zvláštní taneční scéna, areál Dětský svět, v němž se budou pořadatelé starat o děti návštěvníků, festivalové kino, scéna vydavatelství Indies Records či představení vítěze soutěže Česká spořitelna Colours Talent.

Do konce dubna lze vstupenku zakoupit za 450, do konce května za 500, do začátku festivalu za 580 a přímo na akci za 650 Kč.

(aš), (jaš), PRÁVO

obsah | kultura - kultúra