Dnes si řeknou ano Pavel Vítek a Janis Sidovský

Již dnes si řeknou ano zpěvák Pavel Vítek a manažer hvězd Janis Sidovský, pár, který se mezi prvními veřejně přiznal k homosexuálnímu vztahu.

"Organizace svatby je náročnější než uspořádat velký koncert! Produkční tým má pět lidí, dále je tam dvacet členů ochranky, osm kuchařů, řidiči, aranžérky květin, číšníci... Dohromady asi šedesát lidí," prozradil Janis Sidovský. "Svatba" se uskuteční v pondělí v jednu hodinu na hradě Karlštejně. Na seznamu je přes dvě stě hostů. "Máme na celý den plán se třemi pevnými místy - naším domem, hradem a restaurací. Minutu po minutě je na něm rozepsáno, co se kde bude dít. Od pěti hodin ráno, kdy se podle počasí rozhodne o mokré nebo suché variantě. Když bude pršet, schováme se v rytířském sále. Všechno je do puntíku připravené... Všem pozvaným sdělíme v pondělí tajnou šifru, která jim zajistí vstup na hrad i na hostinu," popisuje manažer.

Pavel Vítek a Janis Sidovský na hrad pojedou vozem Bentley S2 z roku 1959 šampaňské barvy. Svatební oblek zvolili ve stejném odstínu. "Oblečení nám sháněl stylista v Miláně. Několikrát jsme se s ním sešli, přinesl nám katalogy a hlavní bylo, aby se barva přizpůsobila barvě vozu Bentley. Oba budeme v obleku, v kravatě a v ručně šité košili," líčí Sidovský. "Chtěli jsme být oblečeni podobně, a ne mít na sobě něco, co by živilo předsudky, že jeden je ženich a druhý nevěsta. I takové dotazy padají," dodává Vítek.

Podle Sidovského to rozhodně nebude svatba v pravém slova smyslu "Jde přece o registrované partnerství," říká. "Za zvuků hudby přijedeme na nádvoří, sedneme si před jeviště a v určitou chvíli nás matrikářka vyzve, abychom řekli, že chceme vstoupit do registrovaného partnerství. Řekneme ano, dáme si slib a podepíšeme listinu." Po obřadu se hosté přesunou do restaurace Pod Dračí skálou. "Na hostině budou převážně řecká jídla, protože na hostině bude hrát i řecká kapela. Budou se grilovat ryby, mořský vlk a pražma královská, jíst saláty z tropického ovoce a pít mojito. Všemu velí mladý kuchař z restaurace v Luzzernu. Přijel jen kvůli nám - bude přidávat koření a dávat jídlu chuť," uzavírají Vítek se Sidovským.

iDNES, MF DNES

obsah | Česká republika