Oddělí Česko a Slovensko nová železná opona?

Prvního května vstupují Česko i Slovensko do Evropské unie. Dvě země, které se v roce 1993 rozešly, se tak opět symbolicky sejdou. Jenže 1. května má začít platit také přísnější režim na jejich hranicích.

Důchodkyně Anna Bujáčková je smutná. Režim na česko-slovenské hranici se zpřísní a pro ni to znamená, že se do svého domova v nejbližší době nevrátí.

Její rodný dům totiž stojí na hranici a příjezd k němu vede jen ze slovenské strany.

"Narodila jsem se tam a mám tam trvalé bydliště. A přestože dnes většinu času bydlím v Uherském Brodu, ráda bych se tam jednou vrátila natrvalo," říká Bujáčková. Jenže to nebude snadné.

Z moravského Lopeníku je to do jejího domku hodina chůze. Nebo spíše horské túry. Napřed výstup do kopce, pak sestup do krásné, ale nepřístupné Bošácké doliny.

Když Anna Bujáčková zvolí pohodlnější cestu autem, musí jet přes Slovensko. Najede navíc 36 kilometrů. Pokud se 1. května (v den vstupu Česka a Slovenska do Evropské unie) zpřísní režim na hranici, na cestu vedoucí k jejímu domku ze Slovenska přibude závora.

Přechod hranice bude povolený jen na hraničních přechodech. A pokud budou místní lidé potřebovat projít jinudy (třeba po cestě vedoucí k domku Anny Bujáčkové), budou si muset vyřídit propustku.

Paní Bujáčkovou to zneklidňuje. "A co když k nám někdo bude chtít jít na návštěvu, jak to bude s propustkou? Nebo kdyby tam měl přijet lékař ze Slovenska?" ptá se.

Potíže na hranici

"Kdo to tady nezná, ten si to vůbec nedovede představit. Jeden dům stojí na české straně a pozemky má na Slovensku. Jiný zase stojí vedle potoka a na kraji svahu. Cesta k němu vede jen z druhé strany hranice. Z naší strany bychom ji totiž nedokázali postavit, i kdybychom měli peníze, je tam sráz," říká Eva Hargašová, starostka malé moravské obce Žitková nedaleko Starého Hrozenkova.

Její obec peníze však nemá a dnes to vypadá, že nemá ani budoucnost. Rozbitá cesta se značkou "slepá silnice" vede kolem pohraniční hlídky a dolů ze svahu, kde končí v opuštěném údolí - to totiž ústí někde na Slovensku. Od rozdělení republiky se paradoxně Žitková - jejíž jméno prý pochází od slova "žítek" neboli "život" - stala obcí téměř mrtvou.

Zkusit si to ve všední den můžete sami - jdete hodinu, potkáte jednoho místního, uvidíte jednoho oráče s koněm a jedno auto. "Před osmi lety jsme měli pět set obyvatel, dnes jich máme 210," říká starostka Hargašová. A teď se bojí, že nová "železná opona" vyvolá další vlnu odchodů do vnitrozemí, které nedokáže zabránit. "Já to nechápu. Myslela jsem si, že po vstupu do Evropské unie se naopak hranice uvolní. Že našim lidem už tolik nebude komplikovat život. K čemu je ta proklamovaná podpora cyklostezek, turistiky a agroturistiky?" zlobí se.

Změny prosazuje ministerstvo vnitra

Ministerstvo vnitra, které změny na hranicích prosazuje, má představu, že místní lidé budou mít speciální propustky a ostatní ji budou překračovat jen na vyznačených místech nebo na přechodech, ale už ne ve volné krajině jako dosud. "Naprosto neopodstatněné jsou obavy o likvidaci turistického ruchu," uklidňuje Marie Masaříková z ministerstva vnitra.

Vysvětluje, že vznikne dvaasedmdesát nových míst pro přechod hranice, které by měly doplnit nynější silniční a železniční přechody. A turistické cesty budou procházet těmito určenými místy. Pokud se jich někomu zdá málo, dají se doplnit.

"Ministerstvo vnitra nikdy nedeklarovalo, že nynější počet určených míst je definitivní a konečný," uvádí Masaříková. Jenže místní dostávají z ministerstva i jiné dopisy. Například starosta Lopeníku Vojtěch Vráblík dostal přípis, že na cestách směřujících k hranici budou rozmístěny "technicko-bezpečnostní prostředky".

Ty byly popsány následovně: "Konstrukce bude provedena ze zakružených trubek, žárově zinkována. Bude nastříkána červenou a bílou barvou," popisuje českou železnou oponu úřednický jazyk.

"Vůbec nerozumím tomu, proč se zpřísňuje režim. Navíc po dvanácti letech. Hranice už nyní komplikuje našim lidem život, dáváme jim doklady, že na druhé straně mají pozemky, že výpěstky, brambory a zeleninu, které převážejí, jsou opravdu jejich. Vím, byly tu případy že se převádělo, ale to se přece dá řešit jinak než na úkor zdejších lidí," říká starosta Lopeníku.

Právě pod jeho obec patří i Bošáčky, kde stojí rodný dům Anny Bujáčkové. Včetně ní je v Bošáčkách trvale přihlášeno sedm lidí, domů tam stojí dvanáct. Většinou se tam jezdí na chalupu.

Cesty ze Slovenska tam vedou dvě, paní Bujáčková zatím neví, zda některou z nich (či obě) uzavřou závory. "Nechápu, proč by tam závora měla být. Cesta na moravskou stranu je stejně neprůjezdná. A běženci závoru zase obejdou," říká Bujáčková. Teď čeká na informace, aby věděla, na který úřad si bude muset zajet pro propustku. Bojí se, že pro ni bude muset až do Brna.

Starostové věří, že poslanci závory na hranici neschválí

Starosta Vráblík i jeho kolegyně ze Žitkové Hargašová jsou však optimisty. Věří, že v parlamentu česko-slovenská smlouva ještě dozná změn a návrhy na zpřísněný režim jednoduše neprojdou.

Proti železné oponě nebojují sami. Devět starostů příhraničních obcí podepsalo takzvanou rokytenskou výzvu a žádají, aby "železná opona na východě" nebyla spuštěna. Krizových míst, jako jsou Bošáčky, je na hranici mnoho. Vedle Lopeníku a Žitkové, také například v okolí Bumbálky, Bílé, Starých Hamrů, Starého Hrozenkova a Vyškovce.

Aby podpořila svou osadu a neodstřihla se úplně od svého rodiště nechala si Bujáčková napsat trvalé bydliště v Bošáčkách. A také proto, že se tam chce jednou vrátit. Do své krásné Bošácké doliny.

Co navrhuje nová smlouva mezi státy

* Hranici už nebude možné přejít na libovolném místě. Dosud ji místní mohli překračovat kdekoli. * Domorodci budou moci požádat o speciální propustky, které dostanou zdarma.

* Ke dvaadvaceti přechodům přibude dvaasedmdesát takzvaných určených míst. Státní hranici tam bude možné překročit bez propustky.

* Devět obcí a měst v pohraničí proti nové česko-slovenské smlouvě protestuje. Mají obavu, že smlouva zkomplikuje život jejich obyvatelům a znechutí cestování turistům.

* Smlouvu musí nyní schválit parlament

(san), LUDĚK NAVARA, MF DNES

obsah | Česká republika