Pražáci triumfovali v přetahování lana nad Iry

V sobotním souboji Čechů a Irů, který se konal u příležitosti oslav svatého Patrika, uspěli členové českého týmu. Češi, reprezentující pražskou restauraci U Zlatého tygra, vyhráli tři z pěti disciplín. Trofej letos získali již potřetí.

Odpoledne se kout Staroměstského náměstí roztepal přátelskou mezinárodní soutěží. Než na místo se zpožděním dorazili pražští zástupci, Irové se spolu s četnými fanoušky posilňovali alkoholem v baru Caffrey´s. Podívaná před typický irský podnik přilákala nejen příznivce a známé, ale i zvědavé turisty ze zahraničí, kteří se zájmem přihlíželi utkání.

Naši si první bod na konto s přehledem připsali hned v první disciplíně - přetahování lanem, v níž se utkali muži v poměru šest ku šesti. "Irové mají nevhodné boty," zhodnotil jeden z přihlížejících. "Kluci, musíte škubnout," radil druhý. Šestičlenná česká skupina, která nastoupila v kanárkově žlutých tričkách a stejně zbarvených kšiltovkách, možná soupeře přeprala díky váhovému náskoku. Naši dohromady vážili 603 kilogramů, zatímco Irové o osmnáct kilo méně.

Čechům nesedl test ani šipky

Rozdíl jim však vůbec nebránil vyhrát vědomostní test, kde naopak Češi pohořeli. Neuspěli jsme ani v házení šipek. Zato v tzv. páce oslavili našinci za hurónské podpory přihlížejících velký úspěch. Vyrovnané skóre, v němž obě skupiny měly shodně po dvou bodech, napínalo oba týmy až do samého konce.

Ve finále pak Češi potvrdili, že pivo pít opravdu umějí. V rychlostním utkání nenechali soupeři sebemenší šanci na vítězství. "Na tohle není potřeba nijak zvlášť trénovat, stačí čas od času chodit do hospody," řekl sympatický člen českého týmu Milan Sekretář (40), který se zúčastnil všech tří dosavadních ročníků.

"Nejtěžší letos byly stoprocentně vědomostní soutěže, dostali jsme těžší otázky. Ale taky sehrálo svou roli štěstí, kterou jsme si zrovna vylosovali," shrnul klání. Získaný pohár pak šli Pražáci po zásluze zapít "U Zlatého tygra se všichni totálně sežereme svorně s Iry, jako ostatně každý rok," uzavřel Sekretář.

(tim), PRÁVO

obsah | Česká republika