Gross, Tvrdík a Palas prý skutečně byli odposloucháváni

Na seznamech policejních odposlechů za několik posledních měsíců figuruje nejméně devět poslanců a ministři vnitra Stanislav Gross, obrany Jaroslav Tvrdík a zemědělství Jaroslav Palas (všichni ČSSD). Telefonovali jim totiž lidé podezřelí z různé trestné činnosti, kteří jsou odposloucháváni.

Uvádí to týdeník Respekt ve svém pondělním vydání. Grossovi údajně volali dva lidé prověřovaní policií: podnikatel Andrej Babiš a Hana Palochová, správkyně nevěstince. Babiš podle policie porušil zákon při ovládnutí podniku Lovochemie. Palochová se údajně zná s Albánci, kteří podle policie angažují do českých nevěstinců ženy z Balkánu, uvedl list.

Gross ale popírá, že by s Palochovou hovořil. "Nevím, o čem to mluvíte," řekl Respektu. Žena podle týdeníku telefonovala i Tvrdíkovi. Ten to sice přiznal, ale nepřikládá tomu význam. Ministr zemědělství Palas se na seznamu ocitl kvůli hovoru s Babišem, sdělil týdeník.

Z poslanců Respekt zmínil Jaromíra Schlinga a Petra Lachnita (oba ČSSD). Volali jim lidé, kteří jsou podezřelí z korupce v souvislosti s uzavřením smlouvy na stavbu dálnice na severní Moravě. Tato dohoda je již vypovězena. Vlastimil Tlustý (ODS) prý hovořil s bývalým náměstkem zkrachovalé IPB Liborem Procházkou a Karlu Šplíchalovi (ČSSD) volal člověk stíhaný za podíl v organizování prostituce v pražské tržnici, uvedl týdeník.

(r)

obsah | Česká republika