Končím s reprezentací, oznámil Nedvěd

Nejslavnější český fotbalista současnosti Pavel Nedvěd uzavře v zítřejším přátelském zápase proti Srbsku svoji reprezentační kariéru. Své rozhodnutí oznámil záložník Juventusu Turín na dnešní tiskové konferenci. Nedvěd odchod z reprezentace zdůvodnil tím, že hodlá uvolnit místo mladším fotbalistům.

"Není to pro mě jednoduché, protože nyní ani nemám žádné zdravotní problémy. Je zde však spousta jiných důvodů a chtěl bych dát šanci mladým klukům. Zítřejší zápas pro mě však bude poslední v reprezentaci," uvedl fotbalista před novináři.

Nedvědův odchod z národního týmu není až tak velkým překvapením. Reprezentační kariéru už totiž ukončil po mistrovství Evropy v roce 2004, ovšem na naléhání trenéra Karla Brücknera a spoluhráčů se do týmu vrátil před baráží o účast na mistrovství světa. Po šampionátu v Německu ještě naznačoval, že možná ještě mužstvo neopustí, zvlášť když po sestupu Juventusu Turín do druhé ligy bude mít méně nahuštěný kalendář zápasů a tím i menší zátěž, jenže po příjezdu na pondělní sraz vedení týmu oznámil konec.

Nic nebyly platné ani argumenty Brücknera a manažera Vlastimila Košťála: Nedvěd se podobně jako jeho kamarád Karel Poborský rozhodl své působení v reprezentaci definitivně ukončit. Středeční zápas v Uherském Hradišti bude jeho 91. vystoupením v dresu národního mužstva a současně derniérou fotbalisty, který byl vyhlášen v roce 2003 nejlepším hráčem Evropy.

LIDOVKY.CZ, ČTK

obsah | Česká republika