Loprais: Chci dokázat, že jsme nejlepší

V nové sestavě nastoupí 1. ledna v Marseille posádka Tatry Karla Lopraise na start pouštní Rallye Telefonica Dakar 2004. V pořadí 26. ročník vyhlášené maratonské soutěže se jede na klasické trati z Francie do senegalského Dakaru, ale její náročnost má překonat všechna předchozí africká klání.

živé paměti je ještě hrůzostrašná árie, která potkala Lopraisův kamion v Africe letos v lednu. Tatru katapultovala duna a automobil přitom prováděl salta s vruty. Zdemolovaný vůz nebyl schopen pokračovat a ošklivý karambol z posádky nejvíce odnesl právě její řidič. "Kvůli nalomenému bedernímu obratli jsem se musel tři měsíce léčit, pak následovala rehabilitace a fit jsem až od září," shrnul následky havárie šestinásobný vítěz dakarského putování.

Opravený kamion dostal přednost

Auto se z Libye dostalo do Frenštátu pod Radhoštěm, kde je sídlo Tatra Teamu, až v květnu. "Kabina, nástavba a nápravy jsou nové, ale rám a uložení motoru zůstalo původní," pokračuje 54letý Loprais, který dal tomuto vozu přednost před zbrusu novým modelem s prakticky totožnými parametry, který během roku vyvinuli konstruktéři Tatra Teamu. O novém ročníku vytrvalostní soutěže se mluví jako o přelomovém. "Obtížné jsou pasáže snad všude," zamýšlí se nad trasou Lopraisův dlouholetý navigátor Josef Kalina. "Organizátoři si asi řekli, že to bude z hlediska délky, rytmu a rychlosti nejtěžší Dakar všech dob. Etapy často měří přes osm set kilometrů, čeká nás málo spánku a budeme muset objíždět velký kus Afriky."

Obtížnost se podle zkušeného navigátora zvýší i úpravou pravidel. "Po celou dobu budeme pod kontrolou satelitního systému GPS. A to jak při dodržování rychlosti, tak i trasy. Od ní se nesmíme odchýlit víc než tři sta metrů," upozorňuje Kalina. Navíc mají pořadatelé za tři prohřešky, což se má sčítat i s přestupky asistenčních vozů, provinilé týmy vyloučit. "Tři sta metrů je strašně málo, to se porušuje téměř neustále. Spíš se bude jednat o dodržování povinných navigačních bodů. Má nás to vést k větší ukázněnosti, ale asi se to nebude striktně uplatňovat," domnívá se navigátor.

Loprais je sice spoludržitelem rekordu v počtu dakarských vítězství, ale soupeře má velice silné. "Konkurence se nerozšířila, jako spíš zkvalitnila. Mají jet tři ostré kamazy a Rusové už dávno nejsou vojáčkama v teplácích, jako když přijeli na start poprvé. Mají opravdová závodní auta, kdežto my jen upravená," vysvětluje Kalina. "A Holanďani se strašně rychlými daafy po sobě s Rusama půjdou. Jo a nesmím zapomenout na Tatru Tomáše Tomečka, která má v některých momentech živější motor než my. No a my budeme někde v pozadí čekat a spoléhat na jejich chyby pramenící z obrovské rivality," předvídá Kalina.

Navigátor s sebou veze učně

"Chceme dokázat, že náš kamion je i přes nějaký ten hendikep vynikající a my jsme nejlepší posádka na světě," shrnuje debaty o soupeřích Loprais, který se připravuje už na sedmnáctý ročník a díky svým výsledkům si vysloužil přezdívku Pán Dakaru. V tatrováckých posádkách došlo proti minulosti ke změnám. Petra Hamerlu vystřídal Petr Gilar a asistenci obstará jen osvědčená dvojice Bedřich Sklenovský - Martin Kahánek. "Hamerla měl jet novým autem, ale to nestartuje. Gilar pojede tak trochu jako můj učeň. Měl by mě jednou nahradit. V autě mě to už tolik netěší, raději bych se při Dakaru zaměřil na nějakou organizační činnost," dodal 55letý Kalina.

MILAN NOVOTNÝ

obsah | Česká republika