Pendolino dovezlo první cestující z Brna do Prahy

Dnes ráno vyrazil rychlovlak Pendolino na trasu mezi Brnem a Prahou. Souprava dojela do cíle s pětiminutovým zpožděním; vlak byl zaplněný a řada cestujících musela stát.

Nová souprava Pendolino, kterou od dnešního dne nasadily České dráhy jako rychlíkový spoj z Brna do Prahy, dorazila na pražské hlavní nádraží s pětiminutovým zpožděním. Vlak byl zaplněný a řada cestujících musela stát. "Lidé stáli už od Svitav," řekla průvodčí, která si nepřála zveřejnit své jméno. Kapacita 226 míst podle ní nestačí a obává se, že cestující budou kvůli nedostatku míst nespokojeni.

Cestujícím se většinou nový rychlovlak zamlouvá, ale nedostatek místa jim vadí. "Dneska zrovna je vlak přeplněný, takže jsem celou dobu stála. Ale myslím si, že kdybych jela normálně, a nebyl by tak plný, že bylo by to super," řekla jedna z cestujících.

Dráhy zruší na trati slevu

První cestující svezlo Pendolino dříve, než železnice plánovaly. Nečekaný pokyn generálního ředitele Českých drah Josefa Bazaly zazněl při včerejší předváděcí jízdě z Brna do Břeclavi a železničářům zamotal hlavy.

Jízda s oficiálními hosty, na níž rozhodnutí padlo, byla totiž první cestou pendolina s cestujícími po trati se střídavým napětím. S dnešním výjezdem železničáři nepočítali, a tak ještě z vlaku telefony rozdávali příkazy, aby na dnešek přeorganizovali dopravu a zajistili vše potřebné. "Trošku nás to zaskočilo, vše bylo připraveno na stávající vlaky," přiznávali neoficiálně. Problém by mohl nastat například s kapacitou, kterou může nová souprava nabídnout, a očekávaným zájmem.

Původně mělo pendolino na trati přes Brno vyjet až s novým jízdním řádem 11. prosince. Ke stejnému dni na trase Brno-Praha zaniká takzvaná relační sleva, která umožňovala lidem mezi oběma městy jezdit v běžných vlacích za 130 korun a ve vlacích vyšší kvality, k nimž patří i pendolino, za 160 korun. "Po těch přibližně deset dnů si vlastně Brňané budou moci vyzkoušet pendolino za výhodnější ceny," potvrdil generální ředitel.

Představitelé Českých drah včera v Brně znovu odráželi právě kritiku za zrušení slevy na trase mezi Brnem a Prahou, která fungovala dva a půl roku a tvořila konkurenci autobusům na přeplněné dálnici D 1. "Považuji to za nešťastné, ale je to rozhodnutí Českých drah," poznamenal přímo ve vlaku ministr dopravy Milan Šimonovský. "Sleva byla anomálií a nepřinesla výrazný nárůst počtu cestujících. Nikdo ji nedotoval, museli jsme ji dokrývat z našeho zisku," oponoval Bazala. Podle něj nově přijde jízda s použitím kilometrické banky na 179 korun a při nákupu zpáteční jízdenky na něco přes dvě stě korun za jednu cestu. "Konkurence autobusů se nebojíme, těmi můžete přijet za dvě a půl hodiny, ale při havárii na dálnici také za hodin pět," dodal.

Nad Bazalovým vyjádřením se však autobusoví dopravci usmívají - například společnost Student Agency, která přepravuje cestující mezi oběma městy za 150 korun, počítá s přechodem části cestujících. "Jsme připraveni posilovat spoje," řekl jednatel Radim Jančura.

MILOŠ ŠENKÝŘ

obsah | Česká republika