Česko se mění na baštu automobilů

Česko se v roce 2005 zařadí mezi největší evropské výrobce automobilů. V tomto roce se totiž rozběhne nový závod na výrobu malých aut v Kolíně, který tu postaví Toyota a Peugeot. Podnik velký skoro jako polovina mladoboleslavské Škody se začne stavět příští rok a změní jak poměry na českém trhu s automobily, tak tvář velké části tuzemského průmyslu.

Od roku 2005 bude továrna vyrábět 300 tisíc vozů ročně a dá práci dvěma tisícům lidí. Pro srovnání: mladoboleslavská Škoda chce tou dobou vyrábět půl milionu vozů. Díky oběma továrnám se tak Česko ve výrobě osobních vozů zařadí na jednu z předních evropských příček. Podle všeho hned za první evropskou pětku, tedy tradiční automobilové země: Německo, Francii, Španělsko, Británii a Itálii. Nový malý vůz z Kolína má stát kolem čtvrt milionu korun - tedy stejně jako dnešní nejlevnější fabia - a automobilky s ním chtějí zamíchat s cenami na evropském trhu. Pro Škodovku to je konkurence i z dalšího důvodu. Závod bude stát zhruba padesát kilometrů od škodovácké výrobny a zcela jistě jí přetáhne část odborníků.

"Je to konkurence, protože auto Peugeot je v Česku oblíbené a Toyota je jeden z nejmocnějších gigantů. A navíc budou lákat naše lidi," uvedl odborový předák Škody Jaroslav Povšík. V době, kdy automobilový průmysl v celém světě čelí velkému propadu poptávky, chtějí Toyota a Peugeot proměnit svůj český závod, který bude stát 47 miliard korun, v novou strategickou zbraň. Díky levné pracovní síle a široké síti levných dodavatelů hodlají stlačit dolů náklady, a tedy i obvyklou cenu malých aut. "Třeba Fiat, který je dnes ve výrobě malých aut hodně silný, už nedokáže stlačit cenu níž. Toyota a Peugeot změnily strategii a touto cestou se jim patrně podaří snížit cenu níž, než je dnes zvykem," míní analytička automobilového průmyslu z agentury Standard and Poor's Virginie Casinová. "Určitě je to velká událost, zvlášť v době, kdy se továrny na auta ve světě spíš zavírají," dodala. Zástupci Peugeotu a Toyoty mají v lednu v Praze podepsat smlouvu a na podzim chtějí začít stavět. Spolu s nimi do Kolína přijde také síť dodavatelských firem, které budou stavět své továrny v okolí. "Naší podmínkou bylo, abychom vedle pozemku pro naši továrnu měli k dispozici ještě jednou tak velký prostor," uvedl mluvčí evropského zastoupení Toyoty Marco Van Riel. Podle českých vyjednavačů lze spolu s Toyotou a Peugeotem čekat přímo vlnu následovníků. "V současné době aktivně jednáme s 35 japonskými investory, z toho minimálně deset společností čekalo na rozhodnutí Toyoty. Dnes tedy již můžeme reálně očekávat, že ji budou následovat. Tyto firmy by mohly v České republice proinvestovat kolem 200 milionů dolarů," říká Martin Jahn, generální ředitel vládní agentury CzechInvest. Pro tu je dohoda s tandemem Toyota/Peugeot největším úspěchem v její osmileté historii.

Továrna bude dvakrát větší než dosud rekordní investice nizozemského Philipsu v Hranicích na Moravě. Za samotný závod utratí investoři miliardu eur, dalších 500 milionů půjde na vývoj vozu. V továrně bude vlastní lisovna, lakovna a další výroby, zatím se nepočítá s produkcí motorů či převodovek. Výstavba nové továrny bude rovněž znamenat velké příležitosti pro podniky, které vyrábějí díly a které dosud byly do velké míry závislé na mladoboleslavské Škodě. Investoři již zjišťují, zda dodavatelé Škodovky budou schopni vyrábět i pro novou továrnu. "Byli u nás lidé z Toyoty a zjišťovali, co vyrábíme.

Jejich příchod do země je dobrou zprávou, každý chce mít co nejvíce odběratelů," soudí Petr Peštuka, šéf kroměřížské firmy Magneton, která vyrábí například startéry a alternátory. I ve Škodovce si uvědomují, že jejich postavení podstatně oslabí. Vedení firmy sice jakékoli hrozby popírá, ale zástupci zaměstnanců si myslí, že to je jen taktická přetvářka. "Nyní museli dodavatelé plnit podmínky, jaké jsme jim nadiktovali my, jinak by přišli o práci. Teď se to mění," míní šéf odborové centrály ve Škodě Jaroslav Povšík. "Může to úplně změnit charakter našeho postavení na trhu v České republice a náš vliv," dodává. Mluvčí firmy Milan Smutný však mluví zcela jinak. "Bude to menší auto než naše, nepůjde o přímou konkurenci," řekl. Odboroví předáci míní, že Toyota a Peugeot budou chtít do své nové továrny přetáhnout zaměstnance z Boleslavi. "Ale velký růst mezd nečekám, jak Francouzi, tak Japonci jsou spíše šetrní," míní Zdeněk Pasák z poradenské firmy Medson and Taylor. Továrna vznikne na ploše 130 hektarů v kolínské rozvojové zóně.

TOYOTA

Toyota je největší japonská automobilka a zároveň čtvrtý největší výrobce aut na světě (v první trojce jsou General Motors, Ford a DaimlerChrysler). Auta začala vyrábět v roce 1937 v rámci firmy Toyoda, jež vyráběla textilní stroje. Mezitím zvládla nejlépe ze všech japonských značek proměnu v globální společnost a získala významný podíl nejen na japonském, ale také na evropském a americkém trhu.

Navzdory globálnímu poklesu poptávky po autech chce příští rok zvýšit prodej o dvě procenta, tedy těsně nad hranici šesti milionů aut. Svou expanzi hodlá nasměrovat hlavně do Evropy. Do roku 2005, tedy než začne s výrobou v Kolíně, počítá v Evropě s prodejem 800 tisíc aut, což představuje pětiprocentní podíl na trhu. V České republice je sedmou nejprodávanější značkou a letos má v plánu zvýšit odbyt bezmála na 4000 aut. Časopis Fortune v profilu Toyoty vyzdvihuje její pokrok ve vývoji ekologického, takzvaného hybridního pohonu, montovaného do modelu Prius.

PSA PEUGEOT CITROËN

Obě automobilky fungují v rámci jedné společnosti PSA od roku 1976. Dohromady prodávají více aut než jejich úhlavní konkurent Renault, ale v celosvětovém měřítku stojí krok za největšími titány, jako je General Motors, Ford či VW. Historie firmy sahá až do roku 1810, kdy bratři Peugeotové založili kovárnu, jež se během století proměnila ve výrobu zbraní, kol a koncem století i prvních automobilů. Tradice značky Citroën sahá do roku 1912. Letos chce tandem Peugeot a Citroën překonat hranici tří milionů prodaných aut, což by v Evropě znamenalo třetí příčku po VW a Fiatu. Celosvětově to stačí na devátou příčku. S akciemi firmy se obchoduje na burze, 38 procent stále ovládá rodinný klan Peugeotů. V Česku je Peugeot pátou a Citroën sedmou nejprodávanější značkou, dohromady však s více než deseti tisíci prodaných vozů ročně předstihnou i největšího dovozce VW.
(mp), ( naj), MF DNES

obsah | Česká republika