Zuzulová stála na stupňoch víťazov

Slovenka Veronika Zuzulová (19) dosiahla vo včerajšom slalome Svetového pohára najlepší výsledok kariéry, keď skončila na 3. priečke. Na stupňoch bola najmladšia, víťazka Pärsonová má 22 a druhá Bergmannová-Schmudererová 25 rokov.

Po 1. kole bola Zuzulová až sedemnásta, no v druhom zajazdila famózny najrýchlejší čas (45,55) a v konečnom poradí sa posunula o štrnásť miest vyššie. Zuzulová bodovala v pretekoch SP štrnástykrát v kariére, tentoraz získala ďalších 60 bodov. Za víťazkou Anjou Pärsonovou zaostala bratislavská rodáčka v konečnom súčte o 0,68 stotín sekundy.

Suverénka sezóny v točivých disciplínách Pärsonová zaknihovala už deviate víťazstvo v SP 2003/2004 a zvýšila náskok na čele priebežného poradia pred Götschlovou na 112 bodov. Famózna Švédka si po týchto pretekoch zabezpečila zisk malého glóbusu za slalom.

Pärsonová po pretekoch v Zwieseli hovorila aj o výsledkoch mladej Slovenky Veroniky Zuzulovej. "Naozaj ma veľmi potešil jej výkon," povedala víťazka oboch víkendových slalomov. "Slováci majú maličký tím, pre nikoho nie je ľahké jazdiť osamote. My im však vždy veľmi fandíme a občas si spolu aj zatrénujeme, je to milé."

Šiesty obrovský slalom sezóny SP lyžiarov vyhral v sobotu vo Adelbodene Kalle Palander. Fín viedol i po prvom kole, v druhom dosiahol síce až 19. najrýchlejší čas, no aj to mu stačilo na celkové prvenstvo. Nedeľňajší slalom vyhral Rakúšan Rainer Schönfelder a zaknihoval si tak piaty triumf v pretekoch SP v kariére. Tretí, ďalší Rakúšan Raich sa dostal na čelo celkovej klasifikácie SP o 31 bodov pred svojho krajana Hermana Maiera.

Najepšie umiestnenia Zuzulovej v SP

3. miesto Región Arber (Nemecko) február 2004

10. miesto Are (Švédsko) február 2002

11. miesto Maribor (Slovinsko) január 2004

11. miesto Sestriere (Taliansko) december 2001

12. miesto Madonna di Campiglio (Taliansko) december 2003

14. miesto Park City (USA) november 2003

(jč), PRAVDA

obsah | svět - svet