Volf se Štěpánkem jsou znovu mistry Evropy

Deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem obhájili titul mistrů Evropy ve vodním slalomu. Ve slovinském Tacenu zopakovali vicemistři světa loňské prvenství ze Skopje. Triumf českých posádek umocnili druhým místem ve stejné kategorii Marek Jiras s Tomášem Mádrem.

Volf se Štěpánkem vyhráli čistou jízdou už semifinále a titul jim nesebral ani dotyk branky hned v úvodu finálového kola. Na šestém evropském šampionátu získali už čtvrtou individuální medaili, Jiras s Máderem zase zopakovali své umístění z předminulého šampionátu.

Bronzová medaile zbyla na bratrance Petera a Ladislava Škantárovy, kteří ve finále hájili čest Slovenska po nezdaru dvojnásobných olympijských vítězů Petera a Pavola Hochschornerových. Suveréni posledních sezon se v peřejích Sávy v semifinále převrátili a skončili poslední.

Dvě medaile získaly vzápětí i české kajakářky, ale stříbrná Štěpánka Hilgertová a bronzová Irena Pavelková se musely sklonit před uměním německé závodnice Mandy Planertové. Ta Hilgertovou připravila o druhé evropské zlato o pouhých 31 setin sekundy.

Ve finálové desítce kajakářek bylo pět závodnic z České a Slovenské republiky, přičemž Pavelková, Hilgertová a Marcela Sadilová se seřadily dokonce do první pětky. První dvě jmenované si pak ve finále vyměnily pořadí na medailových pozicích, na Planertovou ale Hilgertové útok nestačil, třebaže Němka v horní polovině trati hodně ztratila. Skoro pětisekundový náskok ze semifinále Planertová těsně uhájila, takže dnes již pětinásobná medailistka z ME Hilgertová už potřetí v kariéře skončila na kontinentálním šampionátu těsně pod vrcholem.

LIDOVKY

obsah | svět - svet