Českéhý rozhlas vysílá pro české a slovenské vojáky v Kuvajtu

Radio Praha, vysílání Českého rozhlasu do zahraničí, zahájilo v úterý 25. března vysílání pro příslušníky česko-slovenské chemické jednotky v Kuvajtu. Podle ředitele Radia Praha Miroslava Krupičky má být vysílání jakýmsi mostem, který pomůže spojit vojáky s domovem. K vojákům tak mohou promlouvat jejich rodinní příslušníci, známí i nejširší veřejnost z Česka i Slovensko.

O možnostech obrátit se v našem vysílání na české a slovenské vojáky jsme uvažovali už nějakou dobu. Rozhodujícím impulsem byla informace od jednoho z našich posluchačů, že několik chemiků poslouchá vysílání Radia Praha na krátkých vlnách. Proto jsme se rozhodli začít pro ně vysílat zvláštní pořad," uvedl Miroslav Krupička.

Vysílání pro vojáky v Kuvajtu je součástí zpravodajsko-publicistického vysílání, které připravuje česká redakce zahraničního vysílání každý den a je určena posluchačům na celém světě. Mimořádná rubrika bude zahájena reportáží ze setkání ministra obrany Jaroslava Tvrdíka s rodinnými příslušníky vojáků, které proběhlo v pondělí večer v Liberci. Vysílání je slyšet na Blízkém a Středním východě v následujících časech:

10.30 - 11.00 na frekvenci 21745 kHz

14.30 - 15.00 na frekvenci 21745 kHz

16.30 - 17.00 na frekvenci 17485 kHz

20.30 - 21.00 na frekvenci 9430 kHz

Časy jsou udávány v UTC, tj. v Greenwichském čase.

Všichni, kdo chtějí poslat českým vojákům pozdrav či vzkaz tak mohou učinit prostřednictvím záznamové linky Českého rozhlasu 221 552 989 nebo prostřednictvím e-mailucr@radio.cz. Radio Praha, vysílání Českého rozhlasu do zahraničí, vysílá v češtině, angličtině, němčině, francouzštině, španělštině a ruštině na krátkých vlnách a na internetu www.radio.cz
.

(mp)

obsah | svět - svet