Turci vítali Čechy vlajkou Slovenska

Česká senátní delegace si minulý týden přivezla z Turecka slovenskou vlajku. Se symbolem sousedního státu prožila konferenci o hospodářské spolupráci. "Vlaječku mám tady v kanceláři," pochlubila se tajemnice senátního výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu Ivana Večeřová.

"Já jsem si všimla hned jak jsme přijeli, že máme špatnou vlajku. Nicméně jsme si mysleli, že se vlajky mění podle vystupujících," dodala. Na konferenci doprovázela místopředsedu výboru Roberta Koláře a senátora Josefa Vaculíka.

Ale když se vlajka nezměnila ani druhý den, upozornila na chybu organizátory. "Slíbili, že zjednají nápravu, ale nestalo se nic," poznamenala.

Česká delegace tedy vyčkala a po skončení pátečního vystoupení senátora Koláře zašla za prezidentem pořádající firmy, jak bylo v programu, a předala mu upomínkový dárek se znakem senátu.

"Pan senátor Kolář mu řekl, že došlo k malému pochybení a byli bychom rádi, kdyby se to dalo příště napravit," popsala Večeřová. Šéfa podniku informovala, že vlajka je slovenská.

Ukázala mu zmíněný stojánek se špatnou vlajkou. "To je ale dárek pro vás," opáčil podle tajemnice překvapivě činovník.

Když čeští zástupci stojánek otočili, nevěřili vlastním očím. Vespod se totiž skvěl nápis: Chorvatsko.

(jpl)

obsah | svět - svet