Tenk vyhrál soutěž v libovolné pistoli

Český sportovní střelec Martin Tenk vyhrál soutěž v libovolné pistoli v druhém dílu letošního ročníku Světového poháru v Sydney. Na střelnici, kde v roce 2000 vybojoval bronzovou olympijskou medaili, porazil s náskokem 3,5 bodu Číňana Š' Sing-lunga. Třetí skončil Australan Daniel Repacholi.

Tenk má na kontě už šest vítězství ve Světovém poháru. Třikrát triumfoval v seriálu loni a poté byl vyhlášen nejlepším světovým střelcem roku. Letos při úvodním dílu v Bangkoku obsadil sedmé místo v libovolné pistoli a dvanáctou pozici ve vzduchové pistoli. "Byl to pohodový závod," prohlásil střelec a pochvaloval si hlavně dobré počasí, téměř bezvětří, teplo a mírně pod mrakem.

"Konečně mi vyšlo finále podle představ, trefil jsem se do něj," řekl Tenk, jenž postoupil mezi nejlepší osmičku z druhého místa se ztrátou čtyř bodů na Číňana Š' Sing-lung. V závěrečných deseti ranách však jeho výkon začínal v polovině případů desítkou, zatímco asijský střelec třikrát proděravěl terč na poli číslo osm a desítky trefil pouze dvě.

Pevné nervy prokázal David Kostelecký, jenž v disciplíně trap skončil čtvrtý. Už o postup do šestičlenného finále se však musel rozstřelovat s Finem Tommim Andelinem a nakonec měl stejný bodový zisk s dalšími dvěma finalisty Gavinem Patonem z Nového Zélandu a Číňanem Čang Ping. Také tento dodatečný souboj vyhrál.

LIDOVKY

obsah | svět - svet